Gruparea Savonea, atac la adresa lui Iohannis in sedinta CSM. Iohannis, anunt in premiera: „Etapa cu protocoale s-a incheiat si nu va mai reveni”

news

Gabriela Baltag, o judecatoare din gruparea Savonea, a lansat un atac voalat la adresa presedintelui Klaus Iohannis dupa ce acesta si-a sustinut discursul in cadrul CSM, la sedinta prin care se decide noul sef al CSM. Presedintele a pus-o la punct.

Dupa ce Iohannis si-a incheiat discursul, Lia Savonea a tinut sa-i atraga atentia ca un membru al CSM, Gabriela Baltag, vrea sa-i adreseze cateva cuvinte. Aceasta s-a lansat intr-un atac voalat la adresa presedintelui, pomenind in special de „protocoalele secrete”, obsesia fortelor care au actionat in ultimii trei ani impotriva statului de drept.

„Cu toate ca as fi crezut ca e reala dorinta dumneavoastra de a nu va implica, tocmai ce mai inainte ati rostit cateva recomandari care par cumva imperative pentru noi. (…) Este adevarat ca justita a trecut printr-un an greu, de fapt nu stiu cand a fost mai simplu. Ne-am bucura foarte mult si am incredere ca veti da semnalul catre celelalte doua puteri, ca Justitia sa nu mai fie obiect si subiect de campanie electorala. Pentru noi ar fi cel mai important acest aspect, pentru ca Justtia este subiect de campanie electorala de prea multa vreme. Ne-am intrebat ce ar fi politicienii daca nu ar fi justitie, probabil nu ar mai fi politicieni. Vorbeati despre cetateni si nu pot sa nu ma gandesc ca mi-as dori sa va ganditi la suferintele acestor cetateni, la impactul unor interventii oculte, de natura protocoalelor secrete. As vrea ca presedintele sa poata vorbi deschis despre acest lcuru. Ca este o realitate”, a spus judecatoarea.

Presedintele a reactionat imediat.

„Nu mai sunt in campanie, pot sa va spun ca acea etapa cu protocoale s-a incheiat de mult si voi veghea sa nu mai revina niciodata. De asemenea, acea intrare cu bocancii a unor partide in organizarea justitiei va garantez ca nu se va repeta”, a reactionat Klaus Iohannis.

”Este foarte adevarat ca intr-o campanie electorala, intr-o Romanie normala, nu avem ce discuta despre Justitie, dar, pentru asta, toti actorii implicati in aceste demersuri, si CSM de exemplu, trebuie sa-si asume rolul si responsabilitatea pentru care raspund fata romanilor. Cred ca in Romania normala judecatorii judeca drept, justitia isi face treaba fara sa fie comentata in varii circuite politice, niciun politician nu incearca sa diriguiasca justitia si niciun magistrat nu accepta discutii cu un politician care incearca sa diriguiasca justitia. Cred ca impreuna, acum, chiar avem sansa sa realizam acest lcuru”, a mai spus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: