externe

Gruparea terorista Hezbollah a atacat cu drone nordul Israelului, drept represalii dupa uciderea unuia dintre comandantii sai militari

Gruparea siita libaneza Hezbollah a declarat miercuri ca a vizat intens tinte militare in nordul Israelului si, pentru prima data, o baza militara de langa Tiberiada, la aproximativ 30 de kilometri de granita cu Libanul.

Miscarea pro-iraniana a revendicat aceste atacuri ca raspuns la o lovitura israeliana in care a fost ucis cu o zi inainte un comandant local al gruparii libaneze. Potrivit unui comunicat citat de cotidianul The Times of Israel, Hezbollah a declarat ca luptatorii sai „au lansat un atac aerian folosind mai multe drone” asupra unei baze situate la vest de Tiberiada.

Atacurile Hezbollah au fost pana atunci limitate la orase si baze israeliene situate la granita cu Libanul. O lovitura israeliana a ucis marti seara un comandant al Hezbollah in regiunea Tyr din sudul Libanului, a anuntat miercuri armata israeliana.

Atacurile intreprinse in ultimele sapte luni de o parte si de alta a frontierei libanezo-israeliene s-au soldat cu cel putin 413 morti in Liban, majoritatea dintre ei luptatori ai Hezbollah, dar si 79 de civili, potrivit unui bilant neoficial.

De partea israeliana a murit cel putin 14 soldati si 10 civili. Din cauza violentelor, zeci de mii de civili au fost stramutati de cele doua parti ale frontierei.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Se modifica structura blindatelor, lectia majora invatata dupa luptele cu drone din Ucraina. Cum vor arata viitoarele modele de vehicule blindate – Analiza

Succesul munitiilor lansate din drone si al dronelor kamikaze impotriva vehiculelor blindate in timpul razboiului…

20 de minute ago

Avionul in care se aflau vicepresedintele din Malawi si alte noua persoane s-a prabusit. NU au fost supravietuitori

Vicepresedintele din Malawi, Saulos Klaus Chilima, si inca noua persoane, inclusiv fosta prima doamna Shanil…

5 ore ago

Deciziile luate de Ciolacu: Alianta PSD-PNL-Piedone in sectoarele Capitalei. Ce se intampla la Consiliul General

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis marti ca ca PSD, PNL si PUSL (partid condus…

4 ore ago

Budai il avertizeaza pe noul sef PNL al CJ Botosani: „Sa nu amestece afacerile cu activitatea de la Consiliul Judetean si sa nu opreasca proiectele incepute de administratia PSD”

Presedintele executiv al organizatiei judetene Botosani a Partidului Social Democrat (PSD), fostul ministru al Muncii,…

3 ore ago