Grupul Enel anunta ca va pleca din Rusia: „Cu regret, cred ca trebuie sa urmam exemplul celorlalti”

externe

Grupul Enel SpA, cea mai mare companie de utilitati din Italia, va iesi din operatiunile sale din Rusia in cateva luni, a declarat luni directorul general Francesco Starace intr-un interviu pentru Bloomberg TV, citat de Agerpres.

In urma cu doar cateva zile, acelasi Francesco Starace spune ca Enel isi va reduce expunerea pe Rusia dar nu are de gand sa iasa complet de pe aceasta piata.

„Suntem in procesul de vanzare a activelor de productie a energiei. Cu regret, cred ca trebuie sa urmam exemplul celorlalti”, a spus Francesco Starace.

Enel este prezent pe piata rusa prin Enel Russia, care opereaza trei centrale pe gaze, cu o capacitate de 5,7 gigawati. De asemenea, are doua centrale eoliene, dar nu se aprovizioneaza cu gaze din Rusia. Infiintata in anul 2004, Enel Russia are o contributie de doar 1% la profitul operational al grupului italian care detine 56% din Enel Russia.

Marile companii energetice din intreaga lume, inclusiv BP Plc, Shell Plc si Eni SpA, au anuntat planuri vizand iesirea din investitiile lor din Rusia pe masura ce razboiul din Ucraina se intensifica.

Enel, companie energetica multinationala si un lider integrat pe pietele globale de electricitate, gaze naturale si energii din surse regenerabile, activeaza in peste 30 de tari din lume, avand o capacitate totala instalata de peste 88 GW. In Romania, compania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, precum si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distributie opereaza retele cu o lungime totala de aproximativ 128.000 de kilometri in trei zone importante ale tarii (Muntenia Sud – inclusiv Bucuresti, Banat si Dobrogea) si acopera o treime din piata locala de distributie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: