Grupul Motreanu-Bolojan face un pas mare spre conducerea PNL. Motreanu si-a depus candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte al PNL

politica

Virgil Popescu si Dan Motreanu candideaza la functia de prim-vicepresedinte al PNL in domeniul strategiilor politice, au declarat pentru Agerpres surse liberale. Motreanu este un apropiat al lui Ilie Bolojan, cel mai performant ales local al PNL. Bolojan a respins toate ofertele de a candida pentru o functie de conducere in PNL.

Potrivit surselor citate, pentru aceasta functie este posibil sa-si depuna candidatura si Gheorghe Falca.

La functia de vicepresedinte in domeniul apararii si sigurantei nationale si-au depus candidatura: Virgil Guran, Vergil Chitac, Ben Oni Ardelean si Sorin Moldovan. Si la aceasta functie este posibil sa-si depuna candidatura si alti liberali.

Pentru functia de secretar general al PNL candideaza Lucian Bode.

Candidaturile pentru aceste functii se pot depune pana vineri, la ora 24,00.

Consiliul National al PNL in care vor avea loc alegeri pentru functiile de secretar general, prim-vicepresedinte in domeniul strategiilor politice si vicepresedinte in domeniul apararii si sigurantei nationale va avea loc pe 27 mai la Poiana Brasov, cu participarea a 1.000 de delegati.

Liga Alesilor Locali va avea loc cu participarea celor 1.200 de primari liberali, pe 26 mai, tot la Poiana Brasov.

Premierul Nicolae Ciuca a fost ales presedinte al PNL pe 10 aprilie. Pe 2 aprilie, Florin Citu a demisionat din functie dupa ce mai multi liberali i-au cerut acest lucru. Ciuca era vicepresedinte al PNL in domeniul aparare si siguranta nationala. Pe 2 aprilie, si Dan Vilceanu a demisionat din functia de secretar general al PNL, functie preluata interimar de prim-vicepresedintele Lucian Bode.

Mai mult despre:

Comentarii: