politica

Grupul Motreanu-Bolojan face un pas mare spre conducerea PNL. Motreanu si-a depus candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte al PNL

Virgil Popescu si Dan Motreanu candideaza la functia de prim-vicepresedinte al PNL in domeniul strategiilor politice, au declarat pentru Agerpres surse liberale. Motreanu este un apropiat al lui Ilie Bolojan, cel mai performant ales local al PNL. Bolojan a respins toate ofertele de a candida pentru o functie de conducere in PNL.

Potrivit surselor citate, pentru aceasta functie este posibil sa-si depuna candidatura si Gheorghe Falca.

La functia de vicepresedinte in domeniul apararii si sigurantei nationale si-au depus candidatura: Virgil Guran, Vergil Chitac, Ben Oni Ardelean si Sorin Moldovan. Si la aceasta functie este posibil sa-si depuna candidatura si alti liberali.

Pentru functia de secretar general al PNL candideaza Lucian Bode.

Candidaturile pentru aceste functii se pot depune pana vineri, la ora 24,00.

Consiliul National al PNL in care vor avea loc alegeri pentru functiile de secretar general, prim-vicepresedinte in domeniul strategiilor politice si vicepresedinte in domeniul apararii si sigurantei nationale va avea loc pe 27 mai la Poiana Brasov, cu participarea a 1.000 de delegati.

Liga Alesilor Locali va avea loc cu participarea celor 1.200 de primari liberali, pe 26 mai, tot la Poiana Brasov.

Premierul Nicolae Ciuca a fost ales presedinte al PNL pe 10 aprilie. Pe 2 aprilie, Florin Citu a demisionat din functie dupa ce mai multi liberali i-au cerut acest lucru. Ciuca era vicepresedinte al PNL in domeniul aparare si siguranta nationala. Pe 2 aprilie, si Dan Vilceanu a demisionat din functia de secretar general al PNL, functie preluata interimar de prim-vicepresedintele Lucian Bode.

AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: dan motreanu

Recent Posts

Kievul cere „demilitarizarea” partii europene a Rusiei: „Conditie pentru dialogul privind restabilirea relatiilor dintre lumea civilizata si Rusia”

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apararii, anunta ca singura modalitate de reluare a dialogului dintre…

26 de minute ago

Prima vizita in strainatate a lui Putin de la invadarea Ucrainei. Merge la dictatorii din Turkmenistan si Tadjikistan

Presedintele rus Vladimir Putin se va deplasa in cursul saptamanii viitoare in Tadjikistan si in…

4 ore ago

Casa Alba anunta 14 milioane de dolari pentru Romania pentru primul reactor modular mic

Guvernul SUA impreuna cu firma americana NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane…

3 ore ago

Johnson anunta ca vine o „rasturnare a cursului razboiului din Ucraina”. L-a convins pe Macron sa nu mai negocieze nimic cu Putin

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminica pe presedintele francez Emmanuel Mmacron impotriva tentatiei unei…

8 ore ago