Grupul Wagner planuieste sa recruteze femei din inchisorile rusesti si sa le trimita pe front

externe

Seful organizatiei paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, miercuri, ca planuieste sa recruteze femei aflate in inchisorile rusesti si sa le trimita la lupta in Ucraina, dupa ce a facut acelasi lucru cu barbatii, potrivit TF1.

Liderul organizatiei, Evgheni Prigojin, spune ca un ales rus din Urali l-a contactat si a sustinut ca a fost „abordat de prizonierele” dintr-o inchisoare din orasul Nijni Tagil. Ele i-ar fi spus ca sunt „gata sa mearga in zona operatiunii militare speciale”, unde ar putea servi „in calitate de operatori, medici sau asistente pentru a oferi toata asistenta posibila [le] soldatilor la fata locului”.

O cerere la care Evgheni Prigojin a raspuns favorabil, spunand ca „este absolut de acord” cu aceasta optiune. „Nu doar ca asistente sau operatori, ci si in grupuri de sabotori sau in echipe de lunetisti”, a spus el, intr-un raspuns publicat de serviciul sau de presa la VK.

„Stim cu totii ca acest lucru s-a mai intamplat si inainte”, a adaugat liderul grupului Wagner referindu-se la femeile lunetist si la cele care au facut parte din grupurile de partizani care au luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial si care au fost promovate de propaganda sovietica. „Lucram in aceasta directie. Intampinam rezistenta, dar cred ca o vom depasi”, a adaugat „bucatarul lui Putin”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: