„Gunoi securist si tortionar”. Timmermans, injurat de zeci de postaci PSD pe pagina sa de Facebook

politica

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, este injurat aprig de zeci de postaci ai PSD-ului pe pagina sa de Facebook. Acestia l-au catalogat pe socialistul olandez drept „securist” si „tortionar”.

„Bai Timmermans, , ia vezi ti tu de treaba ta si mai lasa ne in pace! De ce te bagi in anchetele procurorilor romani? De unde stii tu sigur ca Kovesi e nevinovata? Ia ti labele de pe justitia romana si lasa ne sa ne judecam tortionarii. Aparati toti comunistii si pe copiii acestora, ce aveti, ati innebunit?

Proasta asta de kovesi, care a terminat facultatea cu nota 6 (sase), a facut politie politica in tara noastra, intelegi? Ca noi am inceput sa intelegem cum sta treaba si fereasca Dumnezeu sa ajungem sa ne revoltam…”, ii transmite un postac PSD lui Timmermans.

„Esti un gunoi securist, un tortionar ca Lazar de la noi, ai anchete in tara ta, ca sef al securitatii si ai un scor electoral care nu -ti da dreptul sa dai dispozitii guvernului si Justitiei tarii mele !!”, spune un alt postac PSD.

Iata cateva dintre mesajele pesedistilor:

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat un avertisment dur la adresa Guvernului de la Bucuresti, miercuri, intr-o conferinta de presa la Bruxelles. „Am avertizat impotriva oricarei actiuni a guvernului care ar garanta impunitate demnitarilor de rang inalt”, a spus Timmermans.

Principalele declaratii:

– Independenta justitiei este fundamentala pentru Uniunea Europeana

– Situatia din Romania. Am informat Colegiul cu privire la situatia din Romania. Romania trebuie sa revina urgent la un proces de reforma si sa se abtina de la orice masuri care ar putea sa duca la un regres al tuturor lucrurilor realizate in ultimii ani.

– Avertizez Guvernul Romaniei sa nu intreprinda actiuni care sa afecteze sistemul judiciar, care ar garanta imunitate demnitarilor de rang inalt

– Am avut mai multe intalniri si convorbiri cu doamna Dancila, in ultimele doua luni pe subiect. Am inceput mecanismele tehnice pe MCV. Avem nevoie de rezultate imediate. Am fost clar: discutiile de dragul discutiilor nu sunt suficiente. Am discutat despre proiectele de OUG si sectia speciala pentru magistrati. Din pacate, nu am putut trage concluzia ca Romania se afla din nou pe calea cea buna. Daca aceste probleme nu sunt rezolvate, atunci CE trebuie sa faca ceva concret, va trebui sa actioneze cu mijloacele pe care le are la indemana.

– E vorba aici de o chestiune de mare urgenta. S-ar putea ca foarte curand sa se ia decizii in Romania care ar schimba sistemul judiciar, cu risc de impunitate al demnitarilor de rang inalt. Atunci Comisia Europeana ar urma sa reactioneze imediat, in termeni de zile, ca sa se inteleaga foarte clar care este pozitia noastra. Nu este timp de pierdut.

– Nu putem sa luam masuri impotriva unor OUG-uri care nu au fost adoptate. In ultimele 10 zile Comisia Europeana a facut tot ce a putut pentru a convinge guvernul Romaniei sa nu mearga in aceasta directie. Am avut numeroase discutii cu autoritatile romane, daca vor insista, Comisia Europeana va reactiona imediat.

Comentarii: