Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

externe

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand un bonus pentru perioada Jocurilor Olimpice care vor avea loc in capitala Frantei in aceasta vara, a informat cotidianul francez Le Monde citat de Reuters.

FTDNEEA, parte a sindicatului francez CGT, care reprezinta sectorul, a declarat pe site-ul sau ca a cerut un bonus olimpic unic de 1.900 de euro pentru gunoierii, lucratorii de la canalizare si alti lucratori de salubritate, precum si o majorarea cu 400 de euro a salariului lunar normal.

Fara un acord, greva este de asteptat sa dureze trei zile, a informat Le Monde, FTDNEAA amenintand cu alte actiuni la date ulterioare.

La inceputul acestui an, CGT a spus ca lucratorii din sectorul public ar putea face greva in timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, daca nu le sunt indeplinite cerintele privind salariile si conditiile de munca.

Franta va gazdui Jocurile Olimpice in perioada 26 iulie – 11 august. Principalele evenimente vor avea loc in Paris si in imprejurimi, fiind asteptati sute de mii de vizitatori.

Anul trecut, dupa 10 zile de greva a gunoierilor, care s-au opus reformei pensiilor, Parisul a fost sufocat de mii de tone de gunoaie care au ramas necolectate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: