Gurile TV de tun ale PSD, puse la dispozitia lui Citu. Interviu la Antena 3: „Motiunea de cenzura trebuie retrasa”

politica

Premierul Florin Citu a acordat, miercuri, in premiera un interviu postului Antena 3. Citu a cerut ca motiunea de cenzura sa fie retrasa de USRPLUS, sustinand ca romanii vor suferi la iarna din aceasta cauza.

”Se vede o coalitie toxica intre USR PLUS, PSD si AUR. Un guvern cazut printr-o motiune de cenzura nu mai poate da OUG si ii vom lasa pe romani cu facturi mari in iarna. Asta vor? Interesul romanilor trebuie sa primeze acum”, a acuzat Citu la postul de propaganda al PSD.

”Motiunea trebuie oprita, trebuie retrasa aceasta motiune pana vom avea o decizie a CCR. (…) Puteam sa iesim saptamana trecuta din criza, era foarte simplu daca colegii de la USR nominalizau un alt ministru al Justitiei. Acum, ori se retrag semnaturile de pe motiune, ori am facut o sesizare la Curtea Constitutionala si asteptam cu totii solutia. Daca da dreptate celor care au depus motiunea, foarte bine, mergem mai departe. Daca nu, ceea ce cred ca se va intampla, oprim aceasta procedura si pot oricand sa depuna o alta motiune legal.

Este vorba de morala. A depune motiune impotriva propriului guvern, doar PSD a facut asa ceva. Vad ca si la politicienii noi prinde. Cea mai mare problema pe care o avem e depunerea unei motiuni cu AUR.

Ca sa treaca motiunea, cei de la USR-PLUS au nevoie de PSD. Se vede o coalitie toxica PSD-AUR-USR in Parlamentul Romaniei”, a mai spus Citu.

El a mai sugerat ca Orban ar intentiona sa tradeze PNL-ul.

”Pe mine ma intereseaza sa fie respectat Regulamentul Parlamentului Romaniei. In acelasi timp, este cel putin bizar ca presedintele Partidului National Liberal pare ca este cel mai interesat, sau cel mai mare sustinator al acestei motiuni in aceasta perioada, pentru ca, pana la urma, nu stiu nici, eu nici domnia sa, nimeni nu stie ce e constitutional sau nu, adica avem opinii, dar singurii care sunt mandatati sa ne spuna daca un demers este constitutional sau nu sunt cei de la Curtea Constitutionala. Le recomand sa astepte decizia Curtii Constitutionale si, dupa aceea, le recomand sa mearga mai departe”, a mai declarat Citu.

Intrebat daca este dezamagit de atitudinea lui Ludovic Orban, acesta a raspuns: ”Surprins”.

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca a convocat, impreuna cu presedintele Senatului, plenul camerelor reunite, insa nu a fost stabilita ordinea de zi, intrucat nu este regulamentar ca presedintii sa faca acest lucru.

„Pentru ordinea de zi, convocam Birourile Permanente Reunite”, a explicat Orban.

El a subliniat ca prima obligatie a membrilor PNL, conform statutului, este de a respecta Constitutia si legile tarii.

„Atrag atentia colegilor mei mai infierbantati ca au obligatia sa respecte Constitutia si legile tarii”, a punctat el.

Orban a explicat ca, odata convocata, sedinta plenului celor doua camere se va desfasura.

Plenul celor doua Camere este programat joi, de la ora 16.00.

Mai mult despre: ,

Comentarii: