Gusa, apel DISPERAT: „Postul Realitatea TV este la un pas de a fi INCHIS. Prietenii nu ne mai ajuta”. Ce ii reproseaza lui Ciolos

politica

Cozmin Gusa, actionar majoritar al postului Realitatea TV, se plange ca este televiziunea sa este la un pas de a fi inchisa. El sustine ca postul are audienta, insa nu mai poate rezista si acuza sistemul „pervertit” de masurare a audientelor, „acoperitii” din presa si pe Dacian Ciolos.

”La Realitatea, suntem intr-un pericol de a nu mai functiona. Mizele noastre nu au fost potrivite pentru cei care ne-au purtat de grija. Realitatea este prima amenintata in conditiile in care oamenii ne aplauda, dar nu au ce face, ca trebuie sa plateasca abonamentul la TVR. Un sistem diabolic face ca masuratorile de audienta in baza carora se castiga venituri din publicitate sa fie pervertit. Oamenii ne urmaresc nu doar in case, unde se masoara audientele, ci si la birou sau in localuri publice unde nu se masoara”, a anuntat Gusa adaugand ca ”guvernele din ultimii ani au batjocorit romanii si datoria Realitatea TV a fost mereu sa critice guvernul. (…) Am trait natural si am actionat acolo unde am putut sa traim natural. Nici prietenii nostri, care spun ca ne sunt prieteni, nu ne mai pot ajuta. Mass-media de astazi este daramata”, a declarat Gusa la Realitatea TV.

Presa din Romania nu a fost organizata corespunzator de la inceput, considera consultantul politic. ”Au fost oameni care nu au dorit niciodata sa dezvolte un sistem, ci sa-l administreze in interes propriu, iar de la ei pana la mogulizarea presei nu a mai fost decat un pas. Cand au venit mogulii, raul s-a produs. Sistemul fiind speriat de Voiculescu, Vantu, sau Patriciu nu a gasit alta solutie decat sa distruga Clubul Roman de Presa. S-a actionat cu satarul asupra unui domeniu foarte important care putea sa negocieze inclusiv aceste masuratori de audienta”, a explicat acesta.

In absenta capitalului interesat sau infricosat va fi o presa extrem de permeabila vis-a-vis de ideile altora care vor fi de profit, este de parere Gusa. ”Nu putem decat sa acceptam ca foarte multi dintre colegii din presa sunt niste flasnete uzate care nu fac altceva decat sa intimideze o atitudine constructiv-nationalista, in sensul bun, compatibilizanta cu restul trendurilor din Europa”, a continuat acesta.

Acoperitii din presa au un rol bine stabilit, subliniaza consultantul politic. ”Sunt o specie care nu iese la suprafata; ei au fost folositi ca unealta pentru a domoli avantul acelor moguli care erau la fel de nocivi, pentru ca obligau oamenii sa aiba o alta agenda, una care nu urma interesul cetateanului. Rolul acoperitului din presa, oriunde in lume, este de siguranta fuzibia, pentru ca atunci cand se intampla lucruri impotriva intereselor statului intr-o entitate media, el sa poata sa declanseze o ruptura pentru ca acele lucruri sa nu se intample. (…) Am ajuns intr-un punct in care nu cunosc entitate media care sa se poata finanta corespunzator si sa deserveasca interesul audientei. Asta s-a intamplat pentru ca toata lumea a avut interese personale. S-a daramat solidaritatea de grupuri profesionale”, a mai precizat Gusa.

”Am privit cu mare speranta aparitia lui Ciolos ca prim-ministru, cu Vasile Dincu secundandu-l. I-am sugerat lui Ciolos ca un lucru foarte important pentru el, ca premier tehnocrat, ar fi sa intareasca transparenta instiututionala prin consolidarea mass-media. I-am spus sa se uite cu atentie la felul in care operatorii de cablu isi fac veniturile pe barba Realitatea TV, Antena 3, Romania TV, B1TV si care nu platesc nimic acestor televiziuni, dar incaseaza bani de la romani in baza interesului romanului de a fi informat; alte posturi care sunt optionale si care vorbesc despre natura, mediu etc. primesc bani de la romani”, a dezvaluit Cozmin Gusa, adaugand ca ”Dacian Ciolos nu a facut nimic. Nu l-a interesat aceasta latura care e latura ce a declansat fenomenul #Colectiv, in urma caruia Ciolos si Tudorache au venit la putere. Din limuzinele in care ei circula astazi si se uita superior la romani au venit in urma unor procese de mediatizare corecta care s-au facut la Realitatea TV”.

”In acest Guvern isi fac loc oameni care conduc Oil Terminal. Un domn care conduce Oil Terminal, consilier al lui Gorghiu, care ia 12 indemnizatii, e in guvernul de tehnocrati”, a mai declarat Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: