Gusa, dezvaluiri in premiera, cum a luat fiinta Realitatea TV. Totul a fost pus la cale in sediul unui partid politic

news

Cozmin Gusa, actionar majoritar la Realitatea TV, a dezvaluit, joi seara, cum a luat fiinta acest post de stiri. El a recunoscut ca postul a fost creat prin interventii politice.

„Dar o sa va spun ceva ce nu va place, sau unora nu le place: televiziunea aceasta a fost decisa cu multi, multi ani in urma, pe o strada celebra pentru voi, in care ati petrecut mult timp la reportaje. Si anume, in biroul meu de secretar general al PSD, pe Kiseleff nr. 10. Acolo, domnul Prigoana, care era un pionier al vremurilor, a venit sa-mi ceara parerea pentru o televiziune de stiri care nu exista in Romania. L-am incurajat si am pus la cale aceasta intreprindere media, numita Realitatea. Si numele l-am dat impreuna. Silviu Prigoana a fost un pionier si merita respectat pentru curajul lui de atunci.

Si cei care au urmat au avut curajul si au facut eforturi. De la Sorin Ovidiu Vantu, care a preluat televiziunea de la niste intermediari ai lui Adrian Nastase in cumpana anului 2004.

In rest cu Ghita din Serbia, daca tot vorbim de culise… Imi amintesc ca sediul televiziunii lui Ghita este, totusi, sediul Realitatea. Iar Realitatea a fost obligata sa emita din cort. Multi dintre voi ati fost martori la acea emisie din cort. Tocmai ca un fost director al Realitatii, care apartinea in mod evident statului paralel, a semnat un act prin care i-a cedat domnului Ghita intreg sediul – care era o investitie de 9 milioane de euro, cu plus sau minus… cine stie. Vorbim despre sediul din Casa Presei. A trebuit sa-si gaseasca Realitatea alt sediu. Si e acest sediu deosebit din care emitem acum”, a spus Cozmin Gusa la Realitatea TV.

Gusa a fost secretar general al PSD in perioada 2001-2003. El a fost adus in partid de Adrian Nastase, dupa ce anterior a lucrat pentru Dam Voiculescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: