Guvern cu Stan si Bran. Ministrul Agriculturii a scos inca o perla: „Abia pe urma incep sa zbier, nu zbier inainte“

politica

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, continua seria declaratiilor amuzante. Intr-un interviu pentru Agerpres, citat de Realitatea TV, ministrul isi marturiseste singurul regret: „Imi pare rau ca noaptea nu este zi“.

Apoi, in locul unui banal raspuns de tipul „astept rezultatul analizelor“, Petre Daea a gasit o formula mult mai plastica: „Eu cand cad din pom intai ma uit daca am coaste rupte, pe urma ma scutur si abia pe urma incep sa zbier, nu zbier inainte“.

Ministrul Agriculturii sustine ca temperaturile scazute din ultima perioada au pus in pericol culturile agricole.

„In momentul aparitiei fenomenelor negative impulsul de moment a fost de dezastru. Cand am spus atunci ca e mai mult bine decat rau, in acea perioada solurile Romaniei sufereau de lipsa apei. Erau suprafete din sudul tarii care aveau un deficit de peste 1.500 mc de apa la hectar. Era seceta pedologica. S-a mai mentinut aceasta situatie si in interiorul arcului carpatic, in Transilvania. Vreau sa va spun ca nu am vazut oul cand am ciocnit la Paste, pentru ca ma uitam pe cer sa vad daca nu cumva incepe sa ploua. Am strabatut partea de sud a tarii si am vazut ca plantele sufereau de lipsa de apa. Si ploaia a venit la timp. A salvat cerealele paioase in Romania, a salvat rapita si toate culturile insamantate in toamna, care crescusera si isi marisera consumul de apa datorita masei vegetative”, a spus Petre Daea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: