Guvern de narozi. Petre Daea nu stie cum sa-si mai puna cenusa in cap dupa gafa cu Auschwitz: „In sufletul meu este foarte multa durere”

news

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi, referitor la comparatia dintre efectele Holocaustului si cele ale pestei porcine, ca nu a vrut sa jigneasca pe nimeni, ci sa descrie ”durerea sufleteasca a fermierilor”.

Ministrul Petre Daea isi cere scuze public pentru cele prezentate in cadrul unei emisiuni televizate, se arata intr-un comunicat de presa.

”Imi declar respectul pentru toti membrii comunitatii evreiesti si fac precizarea ca am vrut sa prezint situatia deosebit de grea cu care se confrunta in aceasta perioada crescatorii de porci din cauza pestei porcine africane. In sufletul meu este foarte multa durere, am vrut doar sa descriu momentele ingrozitoare cu care se confrunta atat fermierii nostri, cat si cei care gestioneaza aceasta criza. Doamne fereste, nu am jignit pe nimeni in viata mea, imi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufleteasca si sper sa fiu inteles!”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a facut, zilele trecute, o comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati, in ultima perioda, din fermele romanesti din cauza pestei porcine.

„Trebuie sa sacrificam, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod si avem o veste proasta, ca virusul ar fi si in alt complex-care inseamna 17.000-18.000 de capete. (…) Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente ca sa usureze boala. Singura metoda este sacrificarea. Porcii acestia toti se incinereaza (…), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, domnule. Ganditi-va ca acolo sunt efective de porci care pleaca de aici, se asomeaza, trec dincolo in partea cealalta si se pun pe foc. Altii se izoleaza. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistentei psihice, ca sa stai cu 2-3000 de porci pe zi sa ii omori, se afla in fata unei situatii greu de explicat, dar mai ales greu de tinut „, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Reprezentantii Opozitiei i-au cerut demisia ca urmare a acestor afirmatii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: