„Guvernantii stiu ce au de facut, exista un plan de aparare”. CTP sustine modul in care autoritatile lupta cu coronavirusul

analize

Cristian Tudor Popescu a laudat, vineri seara, la Digi24 modul in care guvernantii lucreaza pentru a stavili extinderea epidemiei de coronavirus.

„Guvernantii imi dau impresia, importanta, ca stiu ce au de facut. Acolo exista un plan de aparare, prezentat de specialisti, vad ca exista acolo o gandire tematica, a unei aparari in linii succesive in fara virusului, la nivelul sistemului medical din intreaga tara.

Este logica, organizare acolo. De asemenea, si MAI a luat masuri coordonate, nu cum s-a intamplat in Italia.

Autoritatile pot sa faca un lucru foarte bun, pot sa ia masuri excelente. Daca noi cetatenii nu intelegem ce avem de facut in aceasta situatie…”, a declarat CTP la Digi24.

Un numar de 308 de persoane au fost confirmate pana in prezent cu noul tip de coronavirus, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategica.

Dintre acestea, 31 au fost declarate vindecate si externate – 22 la Timisoara, 8 la Bucuresti si una la Iasi.

De la ultima informare transmisa, au fost inregistrate alte 31 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 17 ani si 89 de ani.

Potrivit GCS, la Anestezie – Terapie Intensiva, in acest moment, sunt internati 11 pacienti, din care doi in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 4.044 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat COVID-19. Alte 45.432 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

„Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 in unitati medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19”, precizeaza GCS.

Totodata, in ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.604 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Mai mult despre: ,


Comentarii: