„Guvernantii sunt prosti si nu-si fac treaba”. Ludovic Orban nu se fereste de cuvinte, arata cum echipa Dancila-Dragnea va face „Romania de ras”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat modul in care Guvernul se pregateste pentru momentul in care Romania va detine presedintia Consiliului UE, spunand ca din punct de vedere organizatoric, „Guvernul este corigent”, iar el nu poate aplauda „pentru ca sunt prosti si nu-si fac treaba”.

„Este o obraznicie din partea domnului Negrescu (Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene – n.r), care tocmai imi scrisese o scrisoare ca vrea o declaratie comuna a partidelor parlamentare pe tema unor obiective si prioritati despre care nu ne-a intrebat, nu ne-a consultat. Realitatea este ca suntem foarte departe de exigentele necesare pentru a asigura o buna pregatire a semestrului in care Romania detine presedintia Consiliului UE, atat din punct de vedere organizatoric, cat si in ceea ce priveste stabilirea prioritatilor si obiectivelor. Si este vina exclusiva a Guvernului. Tot ce depindea de Presedintie si de echipa prezidentiala a fost facut, numai ca tot ceea ce inseamna partea tehnica, pregatirea reuniunilor Consiliilor UE pe ministere, agenda, tot ceea ce inseamna aparatul tehnic care trebuie sa opereze in aceasta perioada este atributul exclusiv al Guvernului. Aici Guvernul este corijent”, a declarat, duminica, la Medias, liderul PNL, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Presedintele PNL a spus ca a tras un semnal de alarma, deoarece „risca sa faca de ras Romania, daca nu se implica cu toata seriozitatea in buna pregatire a presedintiei UE pe care o va detine Romania din ianuarie 2019”.

„Este o bataie de joc. Despre ce consens este vorba? Daca eu le arat cartonasul galben ca nu si-au facut treaba inseamna ca au avut consensul national? Ce ar vrea sa ii aplaud pentru ca sunt prosti, ca nu isi fac treaba si ca in loc sa faca pasi inainte fac pasi inapoi? In ceea ce priveste imaginea Romaniei la nivelul UE, ea a fost deteriorata grav de comportamentul neeuropean al actualilor guvernanti, nu de noi. Daca nu eram noi care, cat de cat vocea PNL se mai aude la Bruxelles si mai repara cat de cat stricaciunile de imagine facute de PSD, ar fi fost mult mai rau”, a mai spus Orban.

Reactia lui Ludovic Orban a venit dupa ce ministrul Victor Negrescu le-a reamintit, duminica, liberalilor ca, alaturi de restul partidelor, au aprobat in unanimitate in comisiile responsabile din Parlament temele de interes ale presedintiei Consiliului UE si au sustinut demersurile logistice pentru preluarea sefiei Consiliului.

„Am constat faptul ca domnul Ludovic Orban a decis sa rupa unilateral consensul national in jurul proiectului Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Aceasta decizie nu doar ca dauneaza eforturilor deja realizate in ultimul an de a include toate institutiile, partidele politice, actorii sociali, sindicatele si patronatele in acest proces, dar reprezinta un grav atac la ideea asumata de toata lumea, atat in tara cat mai ales in Uniunea Europeana, conform careia nu se politizeaza Presedintia Consiliului UE. In aceasta logica, a nevoii ca in jurul proiectelor nationale sa trecem peste interesele personale sau electorale, acum doua saptamani a fost prezentata in Parlamentul Romaniei prima forma a programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene”, a transmis Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


Comentarii: