Guvernarea fake-news. Dragnea comanda aparitia unor stiri, dupa care tot el le dezminte furios

analize

National, o publicatie apropiata de PSD, a anuntat marti ca Viorica Dancila va demisiona din „motive de sanatate”. Desi informatia a trecut neobservata, fiind greu credibila, atat Dancila cat si Dragnea au tinut sa o amplifice, avand iesiri nervoase la Antena 3 pe acest subiect.

National a anuntat, marti, ca Dancila are „caderi de calciu” si ca nu mai suporta stresul, astfel incat are de gand sa demisioneze.

„S-a ajuns la o situatie cel putin bizara, in care desi laudata ca extrem de muncitoare ca si premier, evaluarea publica a Vioricai Danicla sa fie grav afectata strict pe persoana fizica! Iar situatia se agraveaza pe zi ce trece, din informatiile intrate in posesia noastra reiesind ca, in lipsa aghiotantului de la SPP-ul lui Pahontu, Viorica Dancila pur si simplu nu se mai desparte de medicul care nu pleaca de la Palatul Victoria cat timp premierul se afla acolo. Si cu toate ca public nu a rasuflat nimic pana acum despre situatia medicala a sefului Guvernului, ”cazaturile de calciu”, ”glicemia variabila” si cele si cate trei ”intepaturi” pe zi nu aveau cum sa nu-i alerteze pe apropiatii acesteia, mai ales pe cei de la varful partidului. Culmea este insa ca desi la prima vedere pare pus intr-o situatie imposibila, Liviu Dragnea s-ar putea totusi sa traga maxim de profit de pe urma iminentei retrageri din motive strict medicale a Vioricai Dancila de la conducerea Guvernului”, scria National.

Informatia a trecut neobservata, nefiind preluata de mai nicio publicatie sau televiziune, dupa cum se intampla de obieci in astfel de situatii. Insa Dragnea si Dancila au simtiti nevoia sa intervina si sa o dezminta, amplificand astfel subiectul.

„O sa fiu mai dur decat de obicei in seara aceasta. Stiam ca sunt prosti, acum arata ca sunt si foarte disperati. Este o manipulare disperata, oricum nu au niciun fel de coerenta in ceea ce emit”, a declarat Liviu Dragnea, aproape de miezul noptii, la Antena 3.

Cu putin timp inainte, Dancila a tinut sa infirme la acelasi post ca isi va prezenta demisia.

„Nu demisionez si nici nu am intentia sa demisionez. Este o informatie falsa. Cineva care ar avea de gand sa demisioneze nu ar avea un program incarcat si nu ar avea in program puncte din programul de guvernare, intalniri in perioada urmatoare cu impact pe plan extern. Categoric, nu am de gand sa demisionez. Daca as fi avut un gand in acest sens, as fi iesit public si as fi spus acest lucru”, a declarat Viorica Dancila intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Jurnalistul Mircea Marian a descris taios intreaga situatie.

„Ieri seara, o publicatie despre care nici nu stiam ca mai exista, National, a anuntat ca Vasilica demisioneaza pentru ca are “cazaturi de calciu” si atacuri de panica. Aceasta duda a determinat interventia telefonica a Vasilicai si a lui Dragnea la Antena 3, ambii respingand indignat o informatie de care nu stia mai nimeni si, oricum, nu fusese luata in serios.

Povestea asta arata cum, de cateva saptamani, tot ce face PSD este sa lanseze fumigene si fake-news, pe care apoi tot ei le combat: asasinii lui Dragnea, finantarea externa a mitingului din 10 august si tot asa. Pesta porcina se extinde, dar ei nici macar nu au cerut ajutorul Comisiei Europene”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: