Guvernarea pilelor si relatiilor. Carmen Dan l-a avansat in functie pe fostul ei asociat in afaceri, Pieleanu

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a avansat in functie pe seful Politiei Alexandria, Tudorel Pieleanu. Carmen Dan si Pieleanu au fost asociati in aceeasi firma, informeaza Liber in Teleorman.

Adtfel, Tudorel Pieleanu a devenit adjunct al adjunct al sefului  Inspectoratului de Politie Judetean Teleorman.

„Oamenii de buna credinta si cei constiinciosi din Politia teleormaneana se asteptau si ei la ascensiunea colegului lor, ca multi dintre ei stiu ce-l recomanda pe Pieleanu sa le fie sef: prietenia cu ministra Dan. Si nu doar prietenia, din cate stim noi, ca Tudorel nu-si petrecea dupa-amiezile pe la Prefectura, cand Dan ii tinea fraiele, degeaba. Cei doi aveau si o legatura de afaceri. Pe vremea cand era subprefect, Carmen si Tudorel au fost actionari ai societatii comerciale Way Storage SRL, fondata de Pieleanu, asociat cu Dan, asa ca ambii transformasera institutia statului intr-un fel de punct de lucru, activand impreuna pana la ore tarzii. Inauntru, dincolo de usile mari ale Prefecturii, Carmen a Teleormanului nu a muncit doar pentru popor, ci a stiut exact sa imbine utilul cu placutul. Astfel, daca tot il avea pe seful de la Municipala in subordine, la vizita din fiecare seara, dupa ce il intreba ce hoti a mai prins prin Alexandria, au gandit o afacere impreuna. Acum, Carmen Daniela Dan, inainte de a fi coordonata lui Dragnea, este, din nou, sefa lui Pieleanu. De data asta, direct la Interne. Si ne miram sa-l vedem pe Tudorel tot la Teleorman, ca merita si el un post pe la Capitala…”, scrie Liber in Teleorman.

Joi, intr-un interviu pentru Agerpres, Carmen Dan a negat ca face numiri in functii pe criterii clientelare.

„Cred ca oricine este interesat sa se edifice se poate uita cu atentie spre MAI, pentru ca in pofida tuturor speculatiilor, cum ca daca eu vin la conducerea acestui minister, acesta va fi politizat, poate sa constate ca sub nicio forma nu putem sa discutam despre acest aspect. Sunt oameni adusi de mine in conducerea acestui minister, in echipa mea, oameni din sistem, oameni pe care eu i-am evaluat personal, care nu vin ca recomandare politica din nicio sfera, care nu-mi sunt rude, nu-mi sunt prieteni, ci care au fost selectionati in baza unui singur criteriu — profesionalismul.

Deci, daca acest minister ar fi fost politizat sau daca domnul Dragnea mi-ar fi cerut sa numesc pe cineva intr-o functie sau alta, cred ca imediat ar fi fost evidenta o anumita legatura cu sfera politica. Ori, stau extraordinar de deschis si sincer si spun tuturor ca m-a interesat ca in acest minister sa vina oameni care sa fie foarte bine pregatiti in asa fel incat sa reusim sa eficientizam activitatea ministerului si sa si schimbam perceptia despre acest minister, pentru ca toata lumea considera ca MAI este un minister inchis, in care se discuta lucruri importante in spatele unor usi inchise”, a declarat ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: