Guvernarea PSD facut praf bugetele. Primarii PSD anunta cresteri cu 15% ale taxelor si impozitelor locale

politica

Primarul PSD al Constantei, Decebal Fagadau, a anuntat la Digi24, luni, ca taxele si impozitele aplicate locuitorilor si firmelor vor creste cu 15%.

Fagadau a vorbit  despre „blocarea angajarilor” in administratia locala,  „mariri ale taxelor si impoxitelor locale cu 15%” si reducerea investitiilor.

„Inteleg efortul pe care trebuie a il faca locuitorii si operatorii economici”, a pretins Fagadau.

Situatia in care se afla primariile din tara a fost descrisa de Gabriela Firea, luni, inainte de sedinta BPN. I-a a dat vina din nou pe Liviu Dragnea.

„Guvernul Romaniei, cel care a fost condus de facto de catre fostul presedinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situatia de la Primaria Capitalei, ci si pentru situatia de la sectoare, pentru ca lor le-au dat multi bani, dar doar pe hartie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus si colegilor mei, daca erau solidari cu mine, probabil si nu ma lasau singura anul trecut in fata fostului presedinte al PSD, sa ne calce in picioare, probabil ca situatia se imbunatatea. La fel si in tara, am inteles ca va fi o intalnire a Asociatiei Municipiilor din Romania cu doamna premier si cu domnul ministru de Finante pentru a elucida situatia, pentru ca in buget lucrurile arata roz, dar, in fapt, lucrurile sunt dezastruoase si repet, nu doar pentru noi, sa nu se mai agite adversarii nostri pentru ca ne vom repozitiona si vom iesi cu siguranta din aceasta situatie dificila”, a declarat Gabriela Firea, luni dimineata, potrivit Mediafax.

„Doamna premier ne-a spus si vineri, in Comitetul Executiv, cand si colegul meu Daniel Baluta, am ridicat inca o data problema situatiei dificile din punct de vedere financiar pentru ca nu se respecta practic legea bugetului, ni s-a alocat o suma mica, dar nici macar acea suma mica nu este transferata de la Finante la Primaria Capitalei, repet este singura primarie din tara care nu incaseaza impozite si taxe locale pentru ca toate acestea se duc la primariile de sector. Singurul venit al Primariei este aceasta repartitie din impozitul pe venit de la Ministerul de Finante si sunt banii bucurestenilor si ei trebuie sa fie transferatie pentru bucuresteni la Primaria Capitalei si la cele de sector. Doamna premier ne-a spus ca nu a fost lasata sa se implice in realizarea legii bugetului de stat pentru ca lucrurile ar fi aratat altfel. Stiti bine care a fost atunci situatia, a spus ca nu a fost lasata si ca altcineva a facut bugetul, politic”, a mai spus Gabriela Firea.

Edilul a precizat ca saptamana aceasta va avea loc o intalnire a primarilor de municipii cu ministrul de Finante si cu premierul Viorica Dancila.

„Acum a promis ca se va implica (Viorica Dancila -n.r.) astfel incat macar ce este prevazut in legea bugetului, asa putin cat e, dar macar acel putin macar sa vina in mod sistematic si regulat si sa va spun si de ce, pentru ca degeaba ar putea sa vina la un moment dat pe sistemul regularizarii sumele in decembrie pentru ca noi nu mai putem sa platim nimic la acel moment”, a conchis Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: