Guvernatorul din Tokyo indeamna oamenii sa poarte pulovere pe gat pentru a reduce consumul de energie

life

Guvernatorul din Tokyo a indemnat oamenii sa poarte pulovere pe gat in aceasta iarna pentru a le tine de cald si pentru a reduce consumul de energie, potrivit The Guardian.

„Incalzirea gatului are un efect termic. Eu port helanca si purtarea unei esarfe va tine, de asemenea, de cald. Acest lucru va permite sa economisiti energie electrica”, a declarat Yuriko Koike reporterilor vineri.

„Este una dintre modalitatile de a trece impreuna peste perioada dificila din punct de vedere energetic a iernii”, a spus ea, adaugand ca presedintele francez Emmanuel Macron poarta acest tip de pulover.

Japonia desfasoare de multi ani o campanie anuala numita „cool biz”, in care in birouri este incurajat un cod vestimentar casual pentru a folosi cat mai putin aerul conditionat in timpul verilor inabusitoare.

Acum a introdus si versiunea de iarna.

Ca multe tari, si Japonia, care urmareste neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050, s-a confruntat cu o reducere a aprovizionarii sale cu energie de la inceperea razboiului din Ucraina.

Premierul japonez, Fumio Kishida, a cerut, in august, relansarea industriei nucleare a tarii, in incercarea de a compensa cresterea preturilor la energia importata.

Dar o astfel de miscare ar fi, probabil, controversata dupa dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011, declansat de un tsunami masiv, care a dus la inchiderea multor reactoare din motive de siguranta.

Unsprezece ani mai tarziu, 10 dintre cele 33 de reactoare nucleare ale Japoniei sunt din nou in functiune, desi nu toate sunt operationale pe tot parcursul anului, iar tara ramane puternic dependenta de combustibilii fosili.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: