Guvernul a aprobat acordul de sprijin pentru Nuclearelectrica. Unitatea 3 de la Cernavoda ar urma sa intre in exploatare la finalul anilor 2030

pagina verde

Guvernul a aprobat, luni, printr-un proiect de lege, semnarea acordului de sprijin intre statul roman si Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

„Astazi, Guvernul, la propunerea Ministerului Energiei, a aprobat proiectul de lege privind semnarea acordului de sprijin intre statul roman si Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unitatilor 3 si 4 Cernavoda, urmand ca Parlamentul sa aiba spre aprobare semnarea acestui acord”, a declarat Carbunaru, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

El a precizat ca, potrivit estimarilor, Unitatea 3 de la Cernavoda ar urma sa intre in exploatare la finalul anilor 2030, iar un an mai tarziu Unitatea 4.

„Ambele vor dubla contributiile energiei nucleare in sistemul in sistemul energetic. Practic, de la 20%, aceasta pondere a energiei nucleare in sistemul national energetic ar urca la 36%. Vor fi create noi locuri de munca in sectorul nuclear si, de asemenea, va fi dezvoltat lantul de furnizori”, a explicat Dan Carbunaru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: