Guvernul a infiintat inca un post de secretar de stat plus alte 97 de posturi in MAE

politica

Guvernul a aprobat, miercuri, infiintarea unui post de secretar de stat pentru procesul de aderare a Romaniei la OCDE si suplimentarea cu 97 a numarului posturi din Centrala si Serviciul Exterior al MAE.

Cabinetul Ciuca a aprobat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea HG nr.16/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Externe si pentru modificarea articolului 6, alineatul (1) din HG nr. 868/2003 privind organizarea si functionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, modificarile organizatorice raspund obiectivului de continuare a demersurilor de sustinere a aderarii Romaniei la OCDE, respectiv imbunatatirii serviciilor consulare pentru comunitatile de romani din afara granitelor, inclusiv pentru obtinerea unor documente de stare civila, identitate, casatorie, notariale, in materie de cetatenie.

„Prin Hotararea aprobata va fi infiintat un post de secretar de stat pentru procesul de aderare a Romaniei la OCDE si pentru a face demersurile diplomatice adecvate. In Centrala MAE se suplimenteaza cu 40 numarul de posturi (din care 10 pentru structura OCDE, 5 pentru functionarea Agentului Guvernamental pentru CEDO, 25 pentru activitatea consulara). Pentru Serviciul Exterior al MAE se suplimenteaza cu 57 de posturi pentru sustinerea aderarii Romaniei la OCDE si pentru activitati consulare”, se precizeaza in comunicatul citat.

Fondurile necesare operationalizarii acestei masuri se vor asigura din bugetul alocat MAE pentru anul 2022.

Mai mult despre:

Comentarii: