Guvernul amana marirea salariului minim. Care este motivul de data aceasta

news

Executivul a decis, cu putin timp de inceperea sedintei de Guvern de miercuri, sa scoata de pe ordinea de zi si sa amane majorarea salariului minim. Guvernantii au argumentat acest lucru prin lipsa unui aviz consultativ din partea Consiliului Economic si Social (CES). Desi a existat o sedinta CES ieri, subiectul nu a fost pus in discutie.

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, in prima lectura, pe 26 octombrie, proiectul de Hotarare de Guvern prin care salariul minim brut pe tara ar urma sa creasca la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale. Aceasta valoare corespunde salariului prevazut in Programul de guvernare, respectiv 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018.

In sedinta de miercuri, s-a decis amanarea adoptarii din cauza lipsei unor avize.

Amanarea ar putea avea efecte asupra ordonantei de modificare a Codului Fiscal, care ar trebui sa fie adoptata in sedinta de la pra 13.00. Conform proiectului acestui act normativ, o alta masura se refera la majorarea nivelului salariului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala: de la 1500 lei (in prezent) la 1950 lei – limita pana la care deducerile se acorda in suma fixa, in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere; de la la 3000 lei (in prezent) la 3600 lei – limita maxima pana la care deducerile se acorda in mod degresiv. Pentru salariatii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acorda deduceri personale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: