Guvernul are contracte, pe bani publici, cu interlopul Remus Radoi din Caracal. Interlopii lui Radoi au pazit obiective ale MAE

news

Sorina Matei, realizatoare la B1 TV, a primit o confirmare oficiala din partea Guvernului conform careia Ministerul de Externe a incheiat mai multe contracte cu firma lui Remus Radoi, SC Spartan Paza si Protectie SRL din Caracal. Acesta face parte din lumea interlopta a Caracalului, avand doua condamnari pentru fapte savarsite cu violenta.

„Un raspuns oficial al Ministerului Afacerilor Externe, oferit in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, confirma ca firma de protectie si garda SC Spartan Paza si Protectie SRL din Caracal, controlata de controversatul Remus Radoi, a pazit in anul 2019, timp de 3 luni, Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si obiectivele sale, chiar inainte de tragedia de la Caracal.

Contractul de servicii dintre Ministerul Afacerilor Externe al Romania si firma controlata de Remus Radoi a fost facut in baza “procedurilor interne proprii ale MAE”, a fost suplimentat rapid prin incheierea succesiva a doua acte aditionale, astfel ca valoarea totala a contractului a ajuns la aproape 100.000 de euro, bani publici.

Potrivit prevederilor initiale, contractul se putea prelungi pana pe 1 aprilie 2020 insa, avand in vedere ca nu au fost respectate obligatiile din documente, contractul de paza cu firma controlata de Radoi, incheiat pe vremea ministeriatului lui Teodor Melescanu, a fost reziliat de MAE incepand cu 1 iulie 2019, cu cateva saptamani inaintea izbucnirii tragediei din Caracal.

MAE a platit pana acum, in iunie si iulie 2019, catre SC Spartan Paza si Protectie SRL din Caracal, controlata de Remus Radoi, suma de 34.140 de euro din bani publici pentru serviciile prestate.

Atat intr-unul din actele aditionale cat si in raspunsul oficial, MAE sustine ca a incheiat contractul cu firma de paza din Caracal controlata de Remus Radoi pentru ca ‘MAI nu a alocat resursele umane necesare’ iar ‘Jandarmeria nu a alocat efectivele necesare asigurarii serviciilor de paza’. Ca atare, serviciile autoritatilor si institutiilor publice au fost suplinite/inlocuite, pe alti bani publici, de catre firma de paza din Caracal controlata de controversatul Remus Radoi.

Dupa ce a reziliat contractul cu SC Spartan Paza si Protectie SRL din Caracal, la 1 iulie 2019, MAE a facut incheiat un nou contract pentru aceleasi servicii de paza la obiectivele ministerului. ‘Aleasa’ de data aceasta este firma SC TMG Guard SRL din Gorj, abonata si ea la contracte din bani publici ca si precedenta societate, dar detinuta, potrivit presei si datelor publice, de catre Lucian Mecu (32 de ani) si Alin Niculescu (27 de ani), copiii fostilor ofiteri SRI din cadrul Directiei Judetene de Informatii Gorj/SRI Gorj, Victor Mecu si Alin Alexandru Niculescu. Contractul de paza al MAE cu firma fiilor ofiterilor SRI Gorj este in valoare de 76.641 euro bani publici, are posibilitate de prelungire pana pe 1 aprilie 2020 si se deruleaza in prezent”, scrie Matei pe blogul ei.

Remus Radoi are la activ doua condamnari. Pe 3 aprilie 2002, si-a incendiat masina in fata ministerului Justitiei. A stropit masina cu benzina si i-a dat foc, se scrie intr-un comunicat oficial al Guvernului Romaniei. Imagini de televiziune sau de pe camerele de supraveghere il surprind in anul 2010 scotand pistolul pe strada, implicat in violente si batai, astfel ca in 2011, potrivit Libertatea, Radoi a fost condamnat de Judecatoria din Caracal la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce in 2007 si 2009, a batut niste rivali.

O contorizare facuta de G4media arata firmele controlate de Remus Radoi ca avand contracte in timp de peste 4,3 milioane de euro bani publici cu institutii publice.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: