Guvernul Ciolos anunta REVOLUTIE impotriva birocratiei. Dispare „copia legalizata”

news

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunta ca celebra „copie legalizata” o sa dispara, impreuna cu o multime de alte hartii care erau obligatorii in procesul birocratic.

Intr-un interviu pentru Republica.ro, ministrul a declarat ca va fi adoptat un pachet legislativ care va taia majoritatea hartiilor inutile semnalate de cetateni pe maisimplu.gov.ro. „Singura abordare pe care o recomand eu este sa facem de sus in jos, cu forta si intr-un fel de Blitz Krieg. Printr-un pachet legislativ care sa taie majoritatea hartiilor semnalate de cetateni pe maisimplu.gov.ro”, afirma el.

El a precizat ca pachetul legislativ este pe circuitul de avizari si spera sa intre in sedinta de Guvern in aceasta luna.

„Premierul Ciolos le-a amintit din nou agentiilor ca exista acest pachet, le-a cerut sa dea avize si le-a spus: Chiar daca nu sunteti de acord cu ele, vreau sa vad acest pachet legislativ pe masa Guvernului. Avizul poate sa fie si negativ”, a explicat Cristian Ghinea.

„Cred ca face parte din mandatul generatie noastre sa slabim controlul aberant al statului. Debirocratizarea trebuie sa fie un proces permanent, pentru ca birocratizarea in sine nu a fost gandita de cineva, daca vreti o metafora este cea a buruienilor. Daca statul nu este controlat de cetateni, statul se extinde ca balariile intr-un lan. Asta este tendinta lui si tendinta oricarui omulet din sistem este sa se acopere cu o noua hartie, de sef, de Curtea de Conturi”, a mai spus ministrul, in interviul pentru Republica.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: