politica

Guvernul Dancila se infrateste cu regimul comunist de la Havana. Olguta Vasilescu: „Va fi una dintre reusitele majore ale acestei guvernari”

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu i-a laudat, marti, pe ministrii Teodorovici si Pintea pentru ca au efectuat o vizita in Cuba. Ea a sustinut ca cei doi s-au dus la Havana „pentru aducerea in Romania a mai multor medicamente care vindeca diferite forme de cancer si care impiedica amputarea membrelor bolnavilor de diabet in stadiu avansat”. Teodorovici si Pintea au declarat insa altceva.

„Ministrul Finantelor – Eugen Teodorovici si ministrul Sanatatii – Sorina Pintea au dezvaluit de ce au fost plecati in Cuba. Romania isi doreste o cooperare cu partea cubaneza pentru aducerea in Romania a mai multor medicamente care vindeca diferite forme de cancer si care impiedica amputarea membrelor bolnavilor de diabet in stadiu avansat.

Pentru cine nu stie, Cuba a investit foarte mult in cercetarea medicala, cu rezultate extraordinare. Cunosc persoane care s-au tratat in aceasta tara sau care folosesc medicamentele si care au constatat efecte miraculoase. Daca se reuseste ca in Romania sa se gaseasca aceste medicamente in farmacii (acum se aduc doar de cei care viziteaza Cuba), va fi una dintre reusitele majore ale acestei guvernari!

Ce poate fi mai important decat viata oamenilor? Felicitari celor doi ministri!”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat marti seara, la Antena 3, ca a efectuat o vizita in Cuba, impreuna cu Sorina Pintea, dar spune a avut mandat din partea primului ministru. Intrebat de ce a facut escala in Moscova, inainte de a ajunge in Cuba, Teodorovici a raspuns: „asta a fost ruta de zbor”.

Explicatiile sale vin dupa ce Realitatea TV a scris, saptamana trecuta, ca, imediat dupa ce a participat la ceremoniile de la Focsani dedicate Zilei Nationale, Eugen Teodorovici si Sorina Pintea au plecat in Cuba, pe ruta Bucuresti – Moscova – Havana. Pretul biletelor ar fi fost 15.000 de dolari.

„Asta a fost ruta de zbor”, a explicat Teodorovici, la Antena 3, citat de hotnews.ro. Acesta a spus ca a participat la Bucuresti la parada militara, dupa care a plecat la Focsani, pentru a reveni ulterior la Bucuresti.

„Am plecat cu ruta de zbor singura posibila la acel moment”, a argumentat el, precizand ca la Havana a stat „cateva ore”, pentru a reveni apoi la Bruxelles.

„Am auzit ca am plecat fara mandat, am aici documentele cu mine”, inclusiv „raportul aprobat de primul ministru”, a continuat Teodorovici, care spune ca, in cadrul vizitei in Cuba, a avut intalniri cu vicepresedintele tarii, cu ministrul Finantelor si cu ministrul Sanatatii.

Discutiile au vizat „datoria istorica a Cubei” si relansarea relatiilor comerciale, precum si chestiuni legate de cooperarea in domeniul medical, potrivit acestuia.

„Nu am fost in vacanta. De succesul acestei misiuni va depinde viata copiilor si de PSD-isti, si de PNL-isti, si de USR-isti (…) Toti stiau ca am fost acolo, si serviciile noastre secrete”, a mai spus Eugen Teodorovici, inainte de a ameninta ca „astfel de discutii total nefondate pot pune in pericol o discutie la nivel bilateral intre doua state”.

Intrebat despre costul biletelor, Eugen Teodorovici a raspuns: „Si un milion daca era sa coste biletele” avand in vedere „efectele pentru piata din Romania era un pret mic”.

Ministrul sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca „biletele au fost luate in ultima clipa” deoarece „atunci am avut acceptul inaltilor demnitari (cubanezi) pentru intalnire” si se punea problema „acum sau la anul”. Potrivit acesteia, „a fost un program infernal”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Irak: 11 persoane spanzurate pentru terorism si apartenenta la gruparea Stat Islamic

Cel putin 11 persoane au fost spanzurate saptamana aceasta in Irak pentru "terorism" si apartenenta…

9 ore ago

Rapper iranian condamnat la moarte pentru „coruptie pe pamant”. El a sustinut cu melodiile sale protestele din 2022

Un rapper iranian condamnat la inchisoare pentru ca a sprijinit protestele antiguvernamentale a fost condamnat…

9 ore ago

Tara Galilor: O adolescenta arestata dupa ce ar fi atacat cu un cutit doi profesori si un coleg

Scoala Amman Valley din Carmarthenshire, Tara Galilor, a fost inchisa astazi dupa ce doi profesori…

9 ore ago

Germania a arestat 11 membri ai unei bande nigeriene specializate in escrocherii sentimentale. Banda are 30.000 de membri in intreaga lume

Politia germana a anuntat miercuri ca a arestat 11 membri ai unei bande criminale din…

9 ore ago

Intra in vigoare taxa de acces in Venetia. Taxa va fi platita de turistii care stau doar o zi in Venetia

Venetia va incepe joi sa taxeze turistii de o zi la intrarea in oras, intr-un…

9 ore ago