Guvernul de la Budapesta cere DNA sa nu se mai atinga de „politicienii maghiari”: „Sunt hartuiti sistematic”

politica

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat marti la Budapesta ca este inacceptabil ca autoritatile romane sa „hartuiasca sistematic” oficiali maghiari din Romania sub pretextul luptei impotriva coruptiei, transmite agentia de presa MTI, citata de Agerpres.

Peter Szijjarto a adaugat ca pe agenda bilaterala mai sunt o serie de probleme ce trebuie discutate cu autoritatile de la Bucuresti, dar, in perspectiva apropiatelor alegeri din Romania, nu intrevede o rezolvare imediata a acestora.

Seful diplomatiei de la Budapesta a participat marti la intalnirea anuala cu membrii Comisiei parlamentare de coeziune nationala, ocazie cu care a tinut sa sublinieze ca relatiile Ungariei cu tarile vecine „nu au fost niciodata atat de echilibrate”.

Referitor la politica de coeziune nationala, Peter Szijjarto a mai spus ca strategia are in vedere promovarea comunitatilor etnice maghiare in tarile in care se gasesc. Aceasta se realizeaza atat prin masuri economice si politice, cat si prin facilitarea legaturilor dintre etnicii maghiari din afara granitelor si Ungaria.

In acest sens, ministrul de externe a informat ca in ultimii sase ani au fost deschise 20 de noi puncte de trecere a frontierei, iar alte 27 sunt prevazute sa fie inaugurate pana in 2020.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: