Guvernul decreteaza zi de doliu NATIONAL. PSD cere TREI zile

news

Guvernul va lua in sedinta de miercuri o decizie privind stabilirea unei zile de doliu national, pe 13 august, ca urmare a incetarii din viata a Reginei Ana a Romaniei, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil doliul national se va tine in ziua in care Regina Ana va fi inmormantata la Curtea de Arges.

PSD transmite condoleante familiei regale si cere Guvernului sa decreteze trei zile de doliu national.

„Partidul Social Democrat este alaturi de Familia Regala a Romaniei in greaua incercare prilejuita de trecerea in nefiinta a Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. Majestatea Sa Regina Ana a fost alaturi de Romania pana in ultima clipa si suntem datori sa ii cinstim memoria asa cum se cuvine. Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei!”, se arata in mesajul PSD.

Totodata, social-democratii cer Guvernului sa decreteze trei zile de doliu national.

Trupul neinsufletit al Reginei va fi adus in tara marti, 9 august, pe Aeroportul Henri Coanda, adaugat sursele citate, aratand ca se discuta in acest moment daca transportul se va face cu o aeronava a MApN.

Regina Ana a Romaniei a murit, luni, la Spitalul din Morges, in Elvetia, a anuntat Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: