Guvernul Dragnea crede ca a gasit solutia sa puna gheara si pe Armata. Cum ataca decretul lui Iohannis privind prelungirea mandatului lui Ciuca

politica

Guvernul va ataca in contencios administrativ decretul presedintelui Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului lui Nicolae Ciuca la sefia statului Major, informeaza Digi24.

Actiunea in contencios administrativ are ca prim efect suspendarea aplicarii acestui document.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri, 28 decembrie, la finalul sedintei CSAT, ca a luat decizia de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciuca la sefia Statului Major, argumentand ca „Romania nu poate sa ramana fara sef al Armatei”.

Klaus Iohannis a precizat ca „CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apararii” privind propunerile pentru sefia Statului Major, si a acuzat „o situatie foarte neplacuta care arata o data in plus ca PSD nu e capabil sa gestioneze problemele mari ale tarii”.

In replica, premierul Viorica Dancila a sustinut ca presedintele nu ar fi avut atributii privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciuca la sefia Statului Major si ca, in acest fel, s-ar crea premisele unui nou conflict juridic de natura constitutionala.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: