„Guvernul este emanatia poporului, presedintele trebuie sa o revoce pe Kovesi”. Borfasii PSD au gasit un fost presedinte al CCR care le canta in struna

news

Bucurie mare in presa subordonata PSD. Ioan Vida, fost presedinte al Curtii Constitutionale in perioada 2004-2007, sustine ca presedintele Iohannis este obligat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi ca urmare a solicitarii ministrului Justitiei.

„Da, este obligat. Sunt competente legale. Lumea nu stie ce e aia. Cel din Guvern face o propunere, iar presedintele confirma acea propunere”, a declarat Vida la Antena 3, duminica seara.

Cu doua zile mai inainte, intr-o declaratie acordata site-ului luju.ro, Vida sustinea ca „Guvernul este emanatia poporului”, prin urmare Iohannis este obligat sa execute ce a decis guvernul.

„Atunci cand s-a facut Constitutia asta, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Aceste competente legate inseamna atunci cand un ministru propune ceva, iar presedintele nu face decat sa confirme, sa ii dea putere acelei decizii.

In Romania nu s-a inteles ca in Constitutia noastra exista competente legate. Presedintele nu are ce sa faca in aceste chestiuni. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul, pentru ca Guvernul este emanatia poporului.

Presedintele doar confirma numirea sau revocarea propusa de Parlament, de Guvern sau de ministru. In Constitutie se spune ca presedintele are o competenta delegata, legata de ceea ce i se spune.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca in acest moment presedintele Romaniei are obligatia de a o revoca din functie pe Laura Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei.

Este penibil faptul ca presedintele Romaniei se pronunta inainte de a citi Raportul. Dupa 20 de puncte de vedere corecte… Eu nu am vazut Raportul, dar am vazut ce a spus ministrului Justitiei, iar ceea ce a spus dansul este perfect”, a declarat Vida pentru Lumea justitiei, site patronat de propagandistii anti-DNA Razvan Savaliuc si Adina Anghelescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: