news

Guvernul face „revolutie in trafic” in locul lui Firea. Orban da drumul lucrarilor la autostrada de centura a Capitalei

Autostrada de Centura a Bucurestiului este vitala, iar Guvernul isi propune ca, pana la sfarsitul anului, sa semneze toate contractele de proiectare si executie pentru cele patru tronsoane de nord si sa inceapa si sa continue lucrarile de constructie la cele trei tronsoane din sud, a declarat, marti, prim-ministrul Ludovic Orban.

„Am tinut sa fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astazi incep lucrarile pe primul tronson de autostrada de centura, din cele sapte tronsoane de autostrada care urmeaza a fi construite. Bucurestiul are nevoie de autostrada de centura, nu de astazi, nu de ieri, de cel putin 15 ani de zile. Indicii de trafic arata ca traficul pe Centura Bucurestiului este un trafic extrem de aglomerat, de peste 20.000 de mijloace de transport zilnic, necesitatea unei autostrazi se impune, deja, de la un trafic de peste 16.000 de mijloace de transport zilnic. Aceasta autostrada de centura este vitala pentru Bucuresti”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a explicat ca, la ora actuala, tranzitarea Bucurestiului se face fie pe actuala centura, fie prin oras.

„Traficul de tranzit prin Bucuresti este de pana la 20%. Foarte multe mijloace de transport prefera sa intre in Bucuresti, neavand autostrada de centura si stim foarte bine ca, daca o iau pe actuala centura, este un timp extrem de indelungat pana reusesc sa ajunga la destinatie”, a adaugat prim-ministrul.

Seful Executivului a amintit ca studiul de fezabilitate pentru aceasta autostrada a fost realizat in 2008.

„Este bine ca lucrarile incep pe toate tronsoanele autostrazii de centura. Suntem in progres de la preluarea guvernarii. Daca ne mai lasa unii cu contestatiile, care, pur si simplu, nu fac altceva decat sa boicoteze ritmul de constructie a infrastructurii de transport, vom semna pana la sfarsitul anului toate contractele de proiectare si executie pe cele patru tronsoane de nord. De asemenea, am incredere ca vor incepe lucrarile de constructie, pana la sfarsitul anului, pe toate cele trei tronsoane din zona de sud – atat pe tronsonul 1, pe tronsonul 2 incep astazi, cat si pe tronsonul 3, unde asteptam compania care a castigat sa finalizeze proiectul tehnic si sa indeplinim toate conditiile pentru a putea da ordinul de incepere a lucrarilor de constructie”, a sustinut Orban.

Potrivit acestuia, Guvernul are printre obiective sa finalizeze largirea la patru benzi pe zona de nord a Autostrazii de Centura a Capitalei si, de asemenea, sunt prevazute patru pasaje de-a lungul tronsonului de sud.

„Din pacate, nu s-a mers pe solutia largirii la patru benzi, asa cum fusese adoptata solutia in 2008 – nu din cauza actualului Guvern, ci din cauza optiunii Guvernelor anterioare. Sigur ca este foarte important acum sa alocam toate resursele financiare pentru a putea realiza autostrada de centura a Bucurestiului”, a spus Orban.

El a precizat ca finantarea lucrarilor este asigurata din bani europeni.

„In ceea ce priveste Autostrada de Centura a Bucurestiului ea este finantata de la bugetul UE, valoarea lucrarilor de peste 1 miliard de euro este acoperita prin finantari de la bugetul UE „, a precizat premierul.

Gabriela Firea a sustinut, cand si-a lansat candidatura, ca nu a putut sa faca „revolutie in trafic”, asca cum a promis in 2016, pentru ca 70% din traficul din Capitala este cauzat de lipsa autostrazii de centura.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Opt tari europene cer repatrierea refugiatilor sirieni

Cel putin opt state membre ale Uniunii Europene doresc sa fie create zone de securitate…

5 ore ago

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

O oră ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

4 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

4 ore ago