Guvernul foloseste Windows PIRATAT, dupa ce a platit SUTE de milioane de euro pentru licente

news

La un eveniment organizat de Guvern, in urma cu trei saptamani, unde a participat si premierul Victor Ponta, oficialii au facut o prezentare utilizand programe Windows piratate.

Potrvit imaginilor prezentate de hotinfo.ro, prezentarea a fost organizata de Ministerul Administratiei si Internelor. Printre organizatori apare secretarul de stat Raed Arafat.

WINDOWS-IS-NOT

Guvernul Romaniei a platit sute de milioane de euro catre Microsoft pentru softuri, insa dupa cum se vede, calculatoarele de la Palatul Victoria folosesc  copii piratate.

WINDOWS-IS-NOT-11

Intre 2002 si 2004, oficialii au incheiat mai multe contracte si au platit in total 167 de milioane de dolari catre Microsoft, in perioada 2004- 2009 s-au incheiat contracte cu reprezentantii Microsoft in valoare de 105 milioane de dolari iar in perioada 2009-2013 Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a incheiat contracte in valoare de 96 de milioane de euro cu reprezentantii companiei care realizeaza Windows.

Cazul Microsoft este cel mai mare dosar de coruptie din ultimii 25 de ani. 9 ministri din 2 guverne, unul PSD si unul PDL, sunt suspectati de coruptie. Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea contractului pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din milioane achitate de Executiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: