Guvernul german a DECIS: Cum isi pot pierde refugiatii dreptul de SEDERE

externe

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a declarat ca pregateste o noua lege care prevede ca refugiatii sa invete limba germana si sa se integreze in societate sau, in caz contrar, isi vor pierde dreptul de sedere permanenta, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Initiativa survine dupa ce conservatorii cancelarului german Angela Merkel au suferit o infrangere in alegerile regionale la inceputul acestei luni, votantii germani pedepsind politicile deschise ale acesteia in chestiunea refugiatilor printr-un procent mare de voturi indreptat catre partidul antiimigratie Alternativa pentru Germania (AfD).

Aproximativ un milion de migranti au sosit in Germania anul trecut — multi dintre ei fugind de conflicte si greutatile economice din Orientul Mijlociu si Africa—, iar ministrul de interne Thomas de Maiziere a facut cunoscut ca in jur de 100.000 au sosit pana acum, in acest an, in tara.

Germania se asteapta ca, in schimbul lectiilor pentru invatarea limbii germane, a beneficiilor sociale si locuintelor, noii sositi trebuie sa faca un efort pentru a se integra, a declarat el pentru televiziunea ARD.

‘Pentru cei care refuza sa invete limba germana, pentru cei care refuza sa le permita rudelor sa se integreze — de exemplu femei sau fete — pentru cei care resping ofertele de locuri de munca: pentru acestia nu poate exista un permis de sedere nelimitat dupa trei ani’, a mai spus el.

Thomas de Maiziere, care face parte din partidul Angelei Merkel, a adaugat ca doreste ‘o legatura intre integrarea cu succes si durata permisului de sedere in Germania’.

Vicecancelarul Sigmar Gabriel a salutat proiectul de lege, care este prevazut pentru luna mai. ‘Nu trebuie numai sa sprijinim integrarea, trebuie sa o cerem’, a declarat el pentru cotidianul Bild.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: