Guvernul german tine sa sublinieze: „Nu refugiatii au comis ATENTATE la Bruxelles si Paris”

news

Atentatorii din Paris si Bruxelles nu fac parte din refugiatii nou-sositi in Europa, ci au fost nascuti si crescuti in Franta si Belgia.

Acesta a fost raspunsul vicecancelarului german, Sigmar Gabriel, la intrebarea daca valul refugiatilor nu creste riscul savarsirii unor atentate asemanatoare celor din Paris si Bruxelles.

Confom acestuia, trebuie evitata, in primul rand, formarea de ghetouri, cum sunt cele din Paris si Bruxelles. „In decursul deceniilor, acolo au fost lasati sa se aglomereze oameni fara educatie si loc de munca. Cine permite crearea unor astfel de ghetouri, seamana samanta infractiunii, a violentei si, in final, a terorismului. Banii pe care astazi ii cheltuim cu educatia strainilor ne apara de terorism mai mult decat orice lege antiterorista”, a spus Gabriel pentru Bild.

El a mai adaugat ca cele 5 miliarde de euro ce vor fi alocate de UE in 2017 pentru integrarea refugiatilor nu vor fi de ajuns. Vicecancelarul atrage atentia ca nu doar UE si statul federal german trebuie sa investeasca in aceasta directie, ci si provinciile germane. Pentru ca in joc sunt 300.000 de copii, care trebuie educati, ceea ce ar insemna angajarea suplimentara a inca 25.000 de profesori pentru acestia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: