Guvernul Grindeanu: Suma tuturor fricilor

opinii

Au trecut cam 50 de zile de cand PSD si-a facut public programul de guvernare. L-am citit, mai intai pe diagonala (ca mai toti dintre noi), apoi inca de vreo 3-4 ori, odata cu virarea senzatiilor mele de la amuzament la fiori reci pe spate.

E drept, nu ma pricep la politica, iar in cei 20 de ani de munca (mai intai prin multinationale, apoi ca mic antreprenor) mi-am creat prostul obicei sa privesc conducerea tarii ca pe managementul unei companii. Asadar, consider politicile sociale excesive ca pe o cale sigura spre faliment national (daca gresesc, mea culpa), iar a mari cheltuielile in conditiile scaderii evidente a incasarilor m-ar putea duce cu gandul la boierii nostri faliti prin cabaretele Parisului interbelic, care aprindeau tigara amantei cu ultima bancnota de 100 de franci inainte de a-si zbura creierii.

Departe de mine gandul sa sa-i banuiesc pe cei ce l-au conceput de prostie. Formal vorbind, e bine redactat, coerent in exprimare, se vede mana unor profesionisti in comunicare. Si atunci, vine intrebarea: ce poate determina un grup de oameni cu multa experienta politica, inteligenti, unii dintre ei chiar educati, sa emita un program politic care, odata pus in practica, ne va arunca pe nisipuri miscatoare din care nu vom iesi cu una, cu doua? Mai direct: ce poate orbi in asemenea masura niste oameni politici, incat sa sacrifice cu buna stiinta, chiar cu entuziasm, viitorul imensei majoritati a romanilor? Totul indica o actiune disperata, de genul acum ori niciodata, dupa noi potopul, un demers sinucigas in esenta lui.

Acum 24 de ore am citit (iarasi initial pe diagonala, iarasi migrare intre amuzament si frisoane) lista guvernului Grindeanu, cu C.V.-urile aferente. Plus o intrebare, nu tocmai retorica, pe o retea de socializare: Cati dintre actualii ministri si-ar gasi un job in mediul privat? La mine in firma, clar, nici unul! Si atunci, dincolo de apartenenta politica si competentele profesionale limitate, ce au in comun acesti oameni? Revelatie: toti, dar absolut toti ar avea imens de pierdut in cazul mersului societatii romanesti catre normalitate si europenism. Unii, cei mai multi, libertatea. Altii, (si) averea, privilegiile cvasifeudale, puterea discretionara si tot ce decurge din ea. Intr-un cuvant: FRICA!

Adaugati aici si fricile noastre legitime, nu atat in fata monstrului ce tocmai s-a trezit, ci in fata victimilor inocente (in toate sensurile) ce vor umple nu peste multa vreme Romania, pentru a avea cea mai cuprinzatoare definitie a guvenului Grindeanu: SUMA TUTUROR FRICILOR.

Autor: Gabriel Manesia

Cititorii aktual24.ro au o voce puternica. Daca doriti sa publicati analize sau opinii, indiferent de abordarea politica sau ideologica, alaturi de jurnalistii aktual24.ro, trimiteti textele la adresa redactia[at]aktual24.ro.

Textele pot fi semnate si cu pseudonim.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: