news

Guvernul il premiaza pe David Popovici cu un milion de lei. Ciuca: „Am luat decizia de a recunoaste performanta sportivului nostru”

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, joi, ca va fi alocata inotatorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezerva al Guvernului.

„Astazi in cadrul sedintei de guvern am luat decizia de a recunoaste performanta sportivului nostru David Popovici si in felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanta exceptionala, sa avem o recunoastere pe masura si am hotarat sa ii fie alocata din Fondul de rezerva al Guvernului o suma de un milion de lei”, a declarat Ciuca dupa sedinta de guvern, citat de Agerpres.

Inotatorul roman David Popovici, in varsta de 17 ani, a cucerit doua medalii de aur la Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta, in proba de 100 m liber, miercuri, si in cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit si un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea inotator din toate timpurile care reuseste sa castige aur in probele 100 si 200 m liber la aceeasi editie a Campionatelor Mondiale, dupa americanul Jim Montgomery, care a reusit acest lucru in 1973, la Belgrad.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

3 ore ago

PSD-istii anunta razboi. Baron local: „Astazi ne-am luat hainele de razboinici, Romania va avea un presedinte sustinut de PSD”

Presedintele CJ Arges, Ion Minzina (PSD, fost PRM), a anuntat sambata ca "Romania va avea…

57 de minute ago

Tarile NATO vor trimite noi sisteme de aparare antiaeriene Patriot in Ucraina. Cine nu are arme va furniza sprijin financiar

Statele NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare…

O oră ago

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

2 ore ago

Statele Unite vor incepe sa aprovizioneze Ucraina cu armament „imediat” dupa ce Congresul va aproba pachetul de ajutor

Casa Alba se asteapta ca furnizarea de ajutor militar american sa inceapa „imediat”, dupa ce…

O oră ago

A murit barbatul care si-a dat foc in semn de sustinere a lui Donald Trump

Barbatul care si-a dat foc in fata tribunalului unde desfasoara procesul fostului presedinte american Donald…

2 ore ago