Guvernul intervine pentru a bloca specula. Rares Bogdan: „Un pui care costa 18 lei a ajuns sa coste 34 de lei. Nu este permis!”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, anunta ca guvernul ar putea sa decisa plafonarea preturilor la produsele de baza, masura care poate fi adoptata in cadrul starii de urgenta. El acuza ca pretul foarte multor produse s-a dublat in ultimele zile.

„Este complet neliberal ce spun acum, dar s-ar putea sa fie unica sansa pentru a putea sa blocam specula. S-ar putea sa fim nevoiti sa plafonam preturile la produsele de baza din supermarketuri, hipermarketuri, retelele de cash&carry, magazine de proximitate, pentru ca ajuns, spre exemplu, un pui care costa 18 lei sa coste 34 de lei, de joi pana azi-dimineata.

Au ajuns preturile la tot ce inseamna dezinfectanti, detergenti, sapun, pretul la faina, pretul la orez, pretul sa se dubleze aproape in anumite retele si acest lucru nu este permis”, a declarat Rares Bogdan, marti seara.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, masurile din decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul tarii noastre, potrivit decretului pe care l-a semnat.

„Pandemia cauzata de infectia cu noul coronavirus nu poate fi stopata decat prin masuri exceptionale care au dovedit ca au efecte pozitive in tarile grav afectate de evolutia virusului. Aceste masuri vizeaza sanatatea publica, domenii sociale si economice, dar vizeaza deopotriva si ingradirea exercitarii unor drepturi si libertati fundamentale. Oricat de greu ar fi sa ne adaptam acestor limite, aceasta este singura cale prin care salvam vietile celor dragi noua, vietile celor de langa noi. Este extrem de important ca oamenii sa fie corect informati si de aceea vreau sa spun romanilor ce inseamna instituirea starii de urgenta pe teritoriul tarii noastre, potrivit decretului pe care l-am semnat”, a afirmat presedintele.

El a spus ca scolile vor fi inchise pentru protejarea copiilor, elevilor si studentilor si activitatea din invatamantul preuniversitar si universitar se suspenda pe perioada situatiei de urgenta.

„Este foarte important sa limitam povara financiara asupra cetatenilor in aceste momente grele, astfel, pe perioada starii de urgenta, daca va fi nevoie, se pot plafona preturile la medicamente si aparatura medicala, la alimentele de stricta necesitate si la serviciile de utilitate publica, cum ar fi energie electrica si termica, gaze, alimentare cu apa, salubritate, carburanti, in limita pretului mediu din ultimele trei luni dinaintea declararii starii de urgenta”, a spus Iohannis.

Mai mult despre: ,


Comentarii: