„Guvernul Orban 1 e deja istorie la acest moment!”. Chirieac anunta cu satisfactie caderea guvernului, sustine ca motiunea de cenzura va trece

politica

„Analistul” Bogdan Chirieac, apropiat de PSD, sustine ca motiunea de cenzura initiata de PSD va avea succes, astfel incat Guvernul Orban va fi demis.

PSD ar mai avea nevoie doar de doua voturi pentru ca motiunea sa treaca. PSD are 201 parlamentari, in timp ce UDMR are 30. Alte doua voturi ar putea proveni de la Marian Cucsa, fost deputat ALDE, care va trece la PSD, si de la USR, sustine Romania TV.

„Si PNL are propriul plan. Pentru ca de ce forteaza alegerile in doua tururi? Pentru a forta anticipatele. Se pare ca va fi consens la aceasta motiune, Guvernul Orban 1 e deja istorie la acest moment! UDMR a conditionat sprijinul pentru Guvernul Orban de faptul ca nu se va trece la alegeri locale in doua tururi”, a declarat Bogdan Chirieac la Romania TV.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, duminica noapte, la B1 TV ca PSD nu a strans semnaturile necesare pentru depunerea motiunii de cenzura, in ciuda declaratiilor facute de liderii sai.

„Atunci cand declara PSD asa ceva, e exact pe dos. PSD nu are, astazi, semnaturile necesare si nu are nicio sansa sa dea jos Guvernul Orban, iar noi am pornit pe un drum extrem de calculati, pas cu pas, un sah politico-electoral extrem de inteligent condus de Ludovic Orban pe de o parte, de presedintele Iohannis, prin declaratii extrem de clare, care vin practic de la declaratiile de imediat de dupa castigarea alegerilor prezidentiale, si sustinute de noi ceilalti, incercand sa-i sprijinim in spatiul public tocmai in aplicarea acestui plan.

In orice situatie, PSD a pierdut, PSD nu are sanse, azi, sa dea Guvernul Orban, iar si daca dau jos Guvernul Orban, noi suntem cu planul indeplinit. Mergem inainte pe subiectul anticipatelor.

Sigur, in cazul in care vor reusi sa dea jos Guvernul Orban, desi eu personal ma indoiesc extrem de serios ca au capacitatea aceasta de a aduna 233 de voturi, vom avea surprize pentru ei, pentru ca nu renuntam la (n.r. – alegerea primarilor) doua tururi de scrutin”, a afirmat Rares Bogdan.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminica, al Timisoara, ca motiunea de cenzura care este semnata, in prezent, de parlamentari PSD si UDMR va trece.

„Avem pe 28 votul pe – asa cum am promis – eliminarea pensiilor speciale, in dezbatere si pe urma vot final. Pe data de 29 primul-ministru va veni si isi va asuma raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi. Avem trei zile calendaristice sa depunem motiunea. Noi textul motiunii il avem discutat. Este facut. Avem toate semnaturile necesare. In acest moment, au semnat membri ai PSD si ai UDMR”, a spus Ciolacu, intr-o conferinta de presa la Timisoara.

Mai mult despre: ,


Comentarii: