Guvernul PSD-ALDE e tras de urechi de la Bruxelles: Solicitare ferma pentru Cabinetul Tudose – „Sa renunte la aceste masuri!”

news

Desfasurarea activitatii economice in Romania nu trebuie sa fie o povara nici pentru companiile deja existente in tara noastra, nici pentru investitorii straini care planuiesc sa investeasca in Romania, si de aceea cer Guvernului sa renunte urgent la masurile din Programul de guvernare care descurajeaza mediul de afaceri sa investeasca in economie si sa creeze astfel noi locuri de munca, sustine, miercuri, intr-un comunicat de presa, deputatul european Siegfried Muresan, vicepresedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European.

”Noul program de guvernare al PSD si ALDE este unul construit pe considerente economice si fiscale care inhiba investitiile si nu face altceva decat sa slabeasca din competitivitatea economiei si sa creasca presiunea pe investitorii privati si mediul de afaceri.

Investitiile sunt esentiale pentru a avea crestere economica sustenabila, iar interesul mediului de afaceri, in special al tinerilor antreprenori, pentru a porni sau a extinde o afacere este crescut, am vazut numarul mare, de peste 19.000 de proiecte inscrise la Programul ‘Start-up Nation’. Mediul de afaceri are nevoie de un cadru fiscal stabil si predictibil pentru a se dezvolta, nu de noi poveri fiscale si administrative. De aceea, cer Guvernului Romaniei sa renunte urgent la masurile din Programul de guvernare care descurajeaza mediul de afaceri sa investeasca in economie si sa creeze astfel noi locuri de munca”, a subliniat Muresan, citat de Agerpres.

Potrivit euro-deputatului, ”masurile propuse de Guvernul PSD — ALDE oricum nu au fost validate in alegeri, ci introduse peste noapte, fara transparenta si consultari publice si nu corespund cu realitatea economica si cu asteptarile oamenilor dupa cum trebuie sa se fi convins Guvernul si odata cu Programul ‘Start-up Nation'”.

„Desfasurarea activitatii economice in Romania nu trebuie sa fie o povara nici pentru companiile deja existente in tara noastra, nici pentru investitorii straini care planuiesc sa investeasca in Romania. Combaterea coruptiei, asigurarea unui cadru fiscal stabil, investitiile si respectarea regulilor fiscale trebuie sa fie principalele obiective ale unui guvern responsabil”, a precizat oficialul.

Siegfried Muresan a adaugat, totodata, ca o prioritate pentru Guvern trebuie sa fie si atragerea fondurilor europene destinate IMM-urilor, investitiilor in infrastructura, cercetare, inovare, deoarece acestea sunt principalele domenii care genereaza locuri de munca.

„Doar prin investitii in aceste domenii putem stimula cresterea economica si tocmai de aceea, ca negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, am cerut si am obtinut in proiectul de buget european cresterea alocarilor in aceste domenii. Guvernul Romaniei va trebui sa depuna eforturi sa atraga toate fondurile europene pe care Uniunea Europeana ni le pune la dispozitie”, a spus Muresan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: