Guvernul PSD il va expulza pe primar din Romania. Iata cum arata scoala din Ciugud, comuna campioana la absorbtia de fonduri europene

politica

O noua performanta in comuna Ciugud (Alba), localitate campioana in Romania la absorbtia de fonduri europene. Scoala din comuna arata fabulos, nu este cu nimic mai prejos fata de scolile din Occident.

„La Scoala Ciugud, bancutele isi asteapta cuminti elevii… Maine dimineata clasele vor fi inundate de glasurile vesele ale copiilor care asteapta cu nerabdare intalnirea cu noua scoala smart… O scoala moderna si frumoasa, o promisiune asumata si indeplinita de echipa primarie din Ciugud. Mult succes elevilor si dascalilor in noul an scolar! Multumim parintilor si tuturor celor care ati avut incredere in noi!”, anunta Primaria Ciugud pe Facebook.

Scoala are senzori care regleaza automat temperatura in clase dar si intensitatea luminii. Clopotelul care ii cheama pe elevi la ore a fost inlocuit cu un sistem audio modern, pe care profesorii il pot folosi pentru a le transmite mesaje copiilor. In plus, in clase exista table interactive si un sistem de proiectie ultramodern.

Scoala este dotata si cu un sistem de camere video iar orele vor transmise in direct pe internet pentru ca elevii care nu pot ajunge la cursuri din motive medicale sa poata asista la ele.

In unitatea de invatamant din Ciugud pana si grupurile sanitare sunt dotate cu tehnologie inteligenta, mentioneaza Adevarul. In scurt timp, cei 130 de elevi ai scolii vor primi tablete in loc de manuale, astfel incat nu vor mai fi nevoiti sa care dupa ei ghiozdanele grele cu carti. Interiorul este gata, dupa ce au fost refacute instalatiile electrice si sanitare, a fost reparat acoperisul si a fost consolidata structura de rezistenta, a fost inlocuita tamplaria si salile de clasa au fost dotate cu mobilier nou.

„Impreuna am invins Romania lui ‘nu se poate’ si scoala noastra a crescut ca in basme, intr-o zi cat altele in sapte. Scoala Ciugud inseamna acum printre altele o scoala moderna cu solutii inteligente implementate: iluminat si climatizarea reglate prin scenarii predefinite sau cu ajutorul unor senzori, clase moderne cu mobilier adaptat copiilor, materiale didactice smart sau toalete cu instalatii moderne (scoala de la sat nu trebuie sa se mai identifice cu imaginea toaletei in fundul curtii).

Pentru ca am castigat si un proiect pe Tara lui Andrei urmeaza sa dotam scoala cu aparatura didactica si softuri inteligente, sa implementam catalogul electronic si sa inlocuim manualul clasic pe hartie cu un manual electronic. Provocarea cea mai mare va fi de acum pentru dascali. Noi am ridicat zidurile, iar de acum dascalii trebuie sa zideasca educatia in sufletul copiilor si sper sa inteleaga misiunea nobila pe care o au: sa demonstreze ca scoala lui domnul Trandafir de la sat are VIITOR… si alaturi de ea au viitor si comunitatile noastre rurale”, scrie primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, pe Facebook.

Primarul din Ciugud, exclus din PSD

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din tara, Gheorghe Damian, a fost exclus in ianuarie 2017 din Partidul Social Democrat ca urmare a deciziei Comitetului Executiv Judetean.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dirzu, a evitat sa faca publice motivele excluderii.

”Sunt niste chestiunii ale noastre, interne. Nu as vrea sa intru in detalii. (…) Pentru a putea merge in forta mai departe si in sens constructiv in echipa s-a considerat ca masurile sunt cele necesare. (…) Am inceput campania de reorganizare, de analiza. Uneori mai trebuie facuta si curatenie”, a declarat atunci liderul PSD Alba.

Mai mult despre: ,

Comentarii: