Guvernul PSD va desfiinta cota unica pentru a finanta pomenile electorale. Cei care muncesc mai mult si castiga mai mult vor fi impozitati drastic

pagina verde

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminica la Digi24 ca, incepand din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferentiat pentru anumite categorii de venituri.

”Exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unica ramane, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua in calcul”, a spus el.

In perioada guvernarii Nastase (2000-2004) au fist implementate 5 praguri de venit impozabil: 18%, 23%, 28%, 34% si 40%. Cel mai probabil se va reveni la aceasta situatie.

Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.

”Nu intra in discutie pentru anul 2017. Vom vedea daca va fi cazul in viitor. Depasirea deficitului de 3% ne-ar duce in declansarea procedurii de deficitul excesiv. (…) Toate masurile se incadreaza in aceasta limita de 3%”, a sustinut vicepremierul Daniel Constantin.

De asemenea, el a mai spus ca actualul Executiv nu va renunta la nicio masura anuntata.

”Nu vom renunta la nimic. Eu sunt convins ca investitiile se vor face nu numai pentru a se intoarce la bugetul de stat, ci pentru ca e nevoie de acele investitii”, a apreciat Daniel Constantin.

El a mai precizat ca bugetul de stat va fi adoptat ”probabil in ultima saptamana” a lunii ianuarie, constructia proiectului fiind deja demarata.

”Inca se mai lucreaza, pentru ca noi aveam o constructie de buget realizata din opozitie, fara sa avem toate datele. Cred ca acum se mai fac anumite reglaje fine si la sfarsitul lunii vom fi in masura sa-l adoptam”, a conchis Daniel Constantin.

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru Mediafax, ca masurile anuntate vineri de Guvern vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. „Masurile anuntate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare si vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB”, a declarat presedintele Consiliului Fiscal. Romania trebuie sa se incadreze intr-o tinta de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel risca sa fie sanctionata de catre Comisia Europeana pentru deficit bugetar excesiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: