Guvernul Rusiei: „SUA vrea sa controleze mintea oamenilor cu NETFLIX”

actualitate

Sunt multe motive pentru explozia popularitatii canalului online american Netflix.

Serialul House of Cards, spre exemplu, a carui dramatizare a unei Case Albe fictive si a unui presedinte machiavelic se spune ca l-a intrigat in asemenea masura pe presedintele rus Vladimir Putin incat i-a cerut ministrului sau al apararii sa urmareasca serialul pentru a afla dedesubturi ale politicii americane.

Printre fanii retelei Netflix nu se gaseste insa si ministrul rus al culturii care a acuzat reteaua cum ca ar fi un complot al guvernului SUA de a acapara televiziunile din intreaga lume.

Vladimir Medinski, cunoscut pentru luari de pozitie extrem de patriotice, a sustinut intr-un articol publicat in data de 22 iunie ca Netflix este parte a unui complot al guvernului american de control al mintii.

“Va imaginati ca un proiect de asemenea amploare ia nastere de la sine? Un baiat de scoala s-a gandit un pic si apoi a inceput sa ploua cu miliarde de dolari?”, a fost citat acesta de catre agentia de stiri rusa Rambler.

“Se pare ca prietenii nostri ideologici (gurvenul SUA) inteleg foarte bine ca aceasta forma de arta este cea mai importanta”, a continuat Medinski, facand aluzie la un citat al lui Vladimir Lenin cu privire la influenta cinematografiei asupra maselor.

Ei inteleg “ca prin intermediul Netflix pot intra in fiecare casa, sa se strecoare in fiecare televizor si prin acel televizor in mintea fiecarei persoane de pe Pamant”, spune Medinski.

Fondata in 1998 de catre antreprenorii americani Reed Hastings si Marc Randolph, compania californiana Netflix a inceput cu un serviciu de DVD pe email, iar acum isi ofera serviciile de streaming in 190 de tari, inclusiv Rusia. Compania nu a raspuns la emailuri care cereau precizari cu privire la afirmatiile ministrului rus.

House of Cards, unul dintre serialele emblema ale postului ofera o privire extrem de cinica asupra politicienilor americani. Acesta a fost motivul, potrivit jurnalistului rus Mihail Zygar, pentru care Putin i-a recomandat serialul – bazat dealtmineri pe o productie britanica cu acelasi nume- ministrului apararii Serghei Shoigu dupa numirea sa in 2012.

“Va fi folositor”, a fost Putin citat spunandu-i lui Shoigu.

Medinski si-a castigat la randul sau reputatia de a face declaratii bombastice, nationaliste si uneori xenofobe de cand a fost numit in functie in anul 2012.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: