Guvernul scade TVA la 9% pentru toate produsele alimentare

news

adaos comercial, alimente, plafonat, guvern, trei luni, putere de cumparare, ministrul Agriculturii

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, scaderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica, incepand de la 1 iunie anul acesta.

„In urma discutiilor pe care le-am avut si cu Ministerul de Finante, evident presiunea Ministerului Agriculturii, cu Banca Nationala, cu FMI, cu Comisia Europeana, am luat decizia, si astazi vom aproba ordonanta de urgenta prin care, de la 1 iunie, toate, absolut toate alimentele, nu doar cele cinci alimente de baza, absolut toate produsele agro-alimentare din Romania vor avea o cota de TVA de 9%. Si toate bauturile nealcoolice”, a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul a adaugat ca ,”pentru a pastra o coerenta”, s-a decis in aceasta dimineata ca TVA de 9 % sa se aplice si pentru toate serviciile de alimentatie publica.

„Adica nu cumperi carnea cu 9% si, cand o vinzi la restaurant, o vinzi cu 24%, ca nu are un sens!”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

In opinia prim-ministrului, masura din 2010 de crestere a TVA, de la 19 la 24 la suta, a fost „una dintre cele mai mari greseli pe care le-a facut statul roman, reflectata in incasari mai mici (..) si distrugerea economica si sociala a Romaniei”.

Ponta a mai spus ca reducerea TVA la alimente e o masura de care era mare nevoie.

„E o masura pe care o vor resimti in special cei cu venituri mici”, a adaugat seful Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: