Guvernul se RAZGANDESTE. Ministrul Finantelor nu este de acord cu marirea salariilor pentru medici

news

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, nu este de acord cu majorarea cu 25% a salariilor medicilor, sustin surse politice citate de Digi24. Nici legalizarea spagii pentru cadrele medicale nu ar fi posibila, potrivit aceluiasi ministru.

Salariile medicilor nu pot fi marite cu 25%, asa cum a anuntat marti premierul Victor Ponta, e de parere ministrul Finantelor. Acesta spune ca o asemenea crestere ar produce o gaura prea mare in bugetul de stat, potrivit surselor.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi la Realitatea TV ca Guvernul va discuta in sedinta de miercurea viitoare (26 august) forma finala a Ordonantei de Urgenta care va aduce cresterea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar.

„Acum asteptam propunerea de la Ministerul Sanatatii cu detalii despre cum va fi facuta majorarea salariilor”, a spus Teodorovici.

El a adaugat ca fondurile bugetare necesare pentru aceasta crestere de salarii (circa 1,7 miliarde lei in 2016) ar fi fost gasite la Casa de Asigurari de Sanatate. Intrebat daca si personalul ne-medical din sistemul de sanatate va beneficia de cresterea promisa de 25% a salariului, Teodorovici a spus ca decizia va fi luata dupa ce Ministerul Sanatatii va prezenta o propunere in guvern.

La randul lui, presedintele Senatului crede ca ar fi nedrept ca toti angajatii din sistem sa primeasca lefuri mai mari cu 25%. Fiecare sa castige cat merita, este de parere Calin Popescu Tariceanu.

„Nu mi se pare ca masura egalitarista de crestere a salariilor tuturor, nediferentiat, este cea corecta in acest moment. Trebuie stimulata si apreciata pregatirea profesionala. Eu as premia calitatea profesionala, pregatirea fiecaruia, responsabilitatea pe care o are fiecare”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la RFI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: