„Guvernul si Parlamentul functioneaza precum o casa de avocatura pentru Liviu Dragnea”. Institutiile de baza ale Romaniei s-au transformat in Dragnea SRL

politica

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a declarat sambata, la Timisoara, ca Guvernul si Parlamentul au functionat, in ultimul an, „precum o casa de avocatura si de mentenanta a lui Liviu Dragnea”.

„Pacat ca timp de un an Romania a avut o agenda total diferita de agenda reala a cetatenilor sau de agenda europeana din care noi facem parte. Timp de un an, Guvernul si Parlamentul Romaniei nu au facut altceva decat sa functioneze precum o casa de avocatura si de mentenanta a lui Liviu Dragnea. Noi ne-am ocupat de probleme individuale penale ale unor lideri”, a sustinut Dan Barna.

In opinia sa, in acest rastimp trebuiau luate in discutie probleme legate de pozitionarea Romaniei fata de nucleul central franco-german din Europa, care ar trebui sa fie pozitia tarii noastre fata de migratie, de urmatoarele politici europene.

”Toate acestea nu exista in dezbaterea publica si in dialogul cetatenilor, pentru ca actuala guvernare a transformat miza meschin-umana penala a catorva lideri in strategia nationala de dezvoltare a Romaniei. De un an, doar asta facem. De aceea, initiativa noastra ‘Fara penali in functii publice’ vine in aceasta perspectiva. Daca nu am fi avut persoane cu probleme penale in conducerea statului, am fi discutat despre aceste teme, despre Europa, despre politici sociale, dezvoltare economica si nu despre ceea ce s-a intamplat”, a detaliat Barna, citat de Agerpres.

Presedintele USR a participat sambata la conferinta cu tema ”Viitorul Europei este viitorul Romaniei: Primul pas spre Sibiu 2019”, organizata de USR Timis, in cadrul careia a fost lansata Platforma EUSR, ”o structura prin care toate resursele umane de la nivelul Bruxellesului sunt invitate sa sustina pozitiile, initiativele din Romania, coroborate si alineate cu ceea ce se intampla in Europa”.

Dan Barna a precizat ca dezbaterea este prima din cadrul partidului prin care USR incearca sa aduca pe agenda publica nationala si decizia legata de viitorul Europei. ”Vedem En Marche, partid care in Franta a schimbat logica politica (…), iar dezbaterea de azi, la care sunt invitati si reprezentanti ai celorlalte familii politice, Grupul Verzilor, ALDE Europa, isi propune sa le arate membrilor USR alternativele, directiile, dupa care sa luam cea mai buna decizie in preajma alegerilor europarlamentare din 2019”, a punctat presedintele USR.

Potrivit liderului USR, pozitia formatiunii fata de viitorul Europei, ca partid european, modernizator, de valori liberal-europene, este una de sustinere a dezvoltarii private, a clasei de mijloc, ceea ce are Romania nevoie inerent, independent de ideologie. ”USR este singurul partid asumat declarat proeuropean si de apropiere de nucleul dur european Franta — Germania, pentru mai multa integrare si dezvoltare in aceasta directie. Ideea curentelor nationaliste, care din pacate au prins radacini in tarile din jur, Ungaria si Polonia, nu este una care sa poata duce Romania spre o directie pozitiva”, a spus presedintele USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: