news

Guvernul a gasit solutia, cum va scapa de gandacul care blocheaza autostrada Pitesti-Sibiu: „Germania a avut un hamster si un gandac”

Romania a propus Comisiei Europene mutarea speciei de gandac Morimus Funereus de pe traseul viitoarei autostrazi Pitesti-Sibiu cu ajutorul feromonilor, metoda folosita cu succes si in alte tari care au intampinat probleme similare, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos.

„O delegatie a ministerului discuta cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a le prezenta solutiile pe care le propunem vizavi de scrisoarea de clarificari. Sper sa se intoarca cu vesti bune, pentru a continua procesul de evaluare si inchidere a finantarii pentru autostrada Sibiu-Pitesti”, a spus Bolos, la Digi 24, citat se Agerpres.

Ministrul a subliniat ca aceasta este o solutie practica, folosita deja si in alte tari.

„Sunt si alte state care au intampinat astfel de probleme si a adoptat astfel de solutii, pentru eliminarea unui impediment minor pentru o problema majora, respectiv proiectul de investitii pe care il avem. Germania a avut un hamster si un gandac, de asemenea, pentru gara din Stuttgart si a trebuit sa gandeasca solutii cum sa protejeze aceste specii”, a precizat oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, pe traseul autostrazii Sibiu-Pitesti se afla 11 situri Natura 2000.

„In cele 11 situri sunt specii de animale, plante, care sunt dintre cele mai diverse si pentru anumite categorii de plante, insecte, animale, Comisia a trimis aceste clarificari, care sper sa eu sa se inchida in urmatoarea perioada si sa trecem cu bine perioada de evaluare a proiectului”, a mai spus Bolos.

Pe 11 ianuarie, Ministerul Fondurilor Europene a precizat ca Executivul european a trimis o scrisoare de observatii prin care cere informatii suplimentare cu privire la acest proiect.

„Cererea de finantare a fost transmisa Comisiei Europene spre evaluare in data de 25 octombrie 2019. In data de 23 decembrie 2019, CE a solicitat autoritatilor nationale informatii suplimentare cu privire la proiect. Termenul pentru raspunderea la solicitarea de informatii din partea CE este de doua luni de la primirea scrisorii. Solicitarea CE nu afecteaza in niciun fel implementarea proiectului, care este in desfasurare”, explica MFE.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: marcel bolos

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

6 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

8 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

8 ore ago