Guvernul Spaniei ofera tinerilor cate 400 de euro pentru a-i cheltui pentru carti, concerte si bilete la cinema. Peste 500.000 de adolescenti vor primi acest „permis cultural”

externe

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anuntat ca, in 2022, adolescentii care implinesc 18 ani vor primi un abonament cultural de 400 de euro, pe care il vor putea cheltui pe orice, de la carti, concerte pana la bilete la cinema.

In 2022, adolescentii spanioli care implinesc 18 ani vor primi un permis cultural in valoare de 400 de euro, ca parte a unui nou program national in valoare de 200 de milioane de euro.

Aproximativ 500.000 de adolescenti vor fi eligibili pentru permisul de anul viitor, care este pus in aplicare de Ministerul Culturii si Sportului din Spania, informeaza Classic FM.

Ministrul spaniol al culturii, Miquel Iceta Llorens, a explicat: „Este ca un cadou pentru a 18-a aniversare si mi-ar placea daca tinerii ar merge la opera sau la un concert de muzica clasica.”

Cand a anuntat acest program, premierul Sanchez a declarat ca masura va imbunatati accesul tinerilor la cultura, ajutand in acelasi timp industria culturala spaniola, care a avut de suferit din punct de vedere financiar in timpul pandemiei Covid-19.

Atat Franta, cat si Italia au introdus scheme similare, insa cea din Spania este prima care a fost introdusa ca reactie la pandemie.

Tinerii vor putea sa cheltuiasca abonamentul pentru activitati culturale, cum ar fi cumpararea de carti, mersul la cinema sau participarea la concerte live si la opera.

Vicepremierul Yolanda Diaz a scris pe Twitter ca „sprijinirea artelor si a viitorului tinerilor este scopul principal al proiectului, care ar trebui sa serveasca drept impuls pentru cultura”.

Anuntul privind abonamentul cultural vine la cateva zile dupa anuntul privind un program guvernamental de locuinte care va oferi persoanelor cu venituri medii, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, o reducere lunara de 250 de euro din chirie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: