Guvernul Ungariei o spune deschis. Cum alimenteaza Soros criza refugiatilor

externe

Guvernul ungar l-a acuzat in mod deschis, miercuri, pe miliardarul american de origine maghiara George Soros ca sustine financiar imigratia ilegala si ca manipuleaza opinia publica, relateaza MTI, citata de Agerpres.

”Nu exista nicio organizatie favorabila imigratiei si sustinuta de opozitie care sa nu fie finantata de Soros”, a spus Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

Saptamana trecuta, in conferinta sa de presa periodica, oficialul ungar a afirmat ca George Soros este un sustinator influent al Partidului Democrat din SUA si al familiei Clinton si ca el va ”face loc pentru opiniile sale cu orice pret”.

Janos Lazar a adaugat ca este probabil ca Soros sa ia masuri contra guvernului Orban ”care este considerat unul dintre cei mai periculosi adversari politici in Europa”.

Intrebat daca exista dovezi directe cu privire la modul in care George Soros influenteaza problema imigratiei in Ungaria, oficialul ungar a explicat ca, gratie finantarii din partea lui Soros, organizatii neguvernamentale din Ungaria au obtinut ”influenta disproportionata in societatea ungara in raport cu puterea lor reala”.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, l-a acuzat in repetate randuri pe George Soros ca ofera sprijin financiar pentru ”imigratia ilegala necontrolata” in Ungaria.

La inceputul lunii octombrie, miliardarul american de origine maghiara a cerut Uniunii Europene sa primeasca in fiecare an cel putin un milion de imigranti extracomunitari, care sa fie impartiti intre statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii. Guvernul de la Budapesta a reactionat si atunci, seful de cabinet al premierului ungar acuzandu-l pe George Soros ca ”bombardeaza opinia publica internationala cu planurile lui de reinnoire globala”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: