Guvernul va cumpara o „FLOTILA” de avioane pentru Presedintie: „Vor fi intre 3 si 5 aeronave”

news

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat miercuri ca in ultima sedinta a CSAT s-a convenit ca, pana la sfarsitul anului, Romania sa cumpere o prima aeronava prezidentiala, cel mai probabil cu un istoric de zbor de 3-4 ani, iar, pe viitor, flotila speciala sa ajunga la 3-5 aeronave.

“Am fost in CSAT. Acolo am facut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de actiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decat ca avem un punct fix- rectificarea bugetara. Guvernul anterior nu ne-a lasat un buget si nici nu avea cum pentru acest lucru, iar comisia nu era activa cand s-a stabilit bugetul acesta. S-au facut doar pasii de lucru – cu ce se va merge, cum se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAF o procedura special pentru aceasta achizitie, care, probabil, din motive de economie, va fi una “govern to govern“ cu unul din statele europene. Ne propunem, in cazul in care totul merge bine, ca la sfarsitul anului sa avem o prima aeronava cumparata“, a declarat Dan Costescu, citat de Mediafax.

El a mai spus ca Guvernul va lua legatura cu toate celelalte guverne ale tarilor din UE.

“O aeronava prezidentiala de obicei se cumpara dupa cel putin 3 sau 4 ani de zbor, pentru ca atunci are un anumit istoric si poti sa stii mai multe despre ea“, a adaugat ministrul Transporturilor.

Intrebat daca Guvernul intentioneaza sa cumpere una sau mai multe aeronave, Costescu a vorbit despre practica europeana, respectiv despre “o flotila prezidentiala“.

“Este rostul comisiei de a stabili structura flotilei prezidentiale. Nu pot anticipa, pentru ca avem o comisie de 20 de oameni cu peste 7 sau 8 ministere, cu specialisti in aviatie. Practica europeana este sa aiba flotile intre 3 si 5 aeronave, practica europeana de la care nu putem sa ne abatem. O sa vedem, pentru ca noi suntem mai zgarciti ca ceilalti si probabil ca vom avea mai putine“, a conchis Dan Costescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: