Guvernul va extinde limitarea adaosului comercial la alimentele de baza si ia in calcul adaugarea de noi produse pe lista alimentelor cu pret plafonat

news

alimente, pret plafonat, Marcel Ciolacu, prelungire

Guvernul va extinde limitarea adaosului comercial la alimentele de baza si ia de asemenea in calcul adaugarea de noi produse, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Executivului, Mihai Constantin.

„Exista discutia. In primul rand, suntem la jumatatea termenului de implementare a actului normativ deja in desfasurare. Am vazut evolutia anticipata si dorita a implementarii acestui act normativ. Si, da, se ia in considerare extinderea acestui program”, a afirmat Constantin, intrebat dupa sedinta de Guvern in legatura cu posibilitatea prelungirii programului de limitare a adaosului comercial la alimentele de baza, care a intrat in vigoare la 1 august pentru o perioada de trei luni.

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca exista posibilitatea ca lista alimentelor incluse in program sa fie extinsa sau modificata.

„Este foarte posibil, dar mai mult de atat nu pot sa va spun la aceasta data, ca aceasta lista sa sufere modificari, poate sa fie extinsa sau unele produse sa fie inlocuite cu altele, iar un alt principiu in urma caruia se va lua aceasta decizie de prelungire a acestei aplicari este, asa cum s-a intamplat si in cazul initial, dupa o consultare foarte atenta si deschisa cu marii retaileri si procesatori din tara, pentru ca solicitarile sau normele acestui act normativ sa fie unele realiste si cu efecte concrete in cosul zilnic al consumatorilor romani”, a adaugat Mihai Constantin.

„Am vorbit si de prelungirea Ordonantei cu plafonarea preturilor la produsele agricole si alimentare. Am vazut cu ce propunere a venit statul francez, cu un acord pe 5000 de produse, noi am avut o Ordonanta care a vizat doar 14 produse, o vom prelungi aceasta ordonanta pana la sfarsitul anului si pe urma si Ministerul Agriculturii cred ca trebuie sa intram intr-o practica europeana, sa avem un acord cu producatorii si cu retailerii”, a declarat, saptamana trecuta, Marcel Ciolacu.

Cotele de adaos comercial pentru 14 grupe de produse alimentare au fost limitate, de la 1 august, pentru o perioada de 3 luni, printr-o OUG aprobata de Guvern in 30 iunie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: