Ce SECRETE a aflat? Hackerul roman Guccifer va fi EXTRADAT in Statele Unite

actualitate

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, vineri, cererea de extradare a hackerului Marcel Lehel Lazar, alias Guccifer, in Statele Unite ale Americii.

ICCJ a admis contestatia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara fata de decizia instantei inferioare si a dispus arestarea in vederea predarii a lui Marcel Lehel Lazar, care a violat corespondenta electronica a mai multor personalitati americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell.

Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Timisoara a respins, in prima faza, cererea autoritatilor din SUA privind predarea temporara a hackerului Marcel Lazar Lehel – cunoscut si sub numele de Guccifer – care a accesat ilegal conturile de email ale unor personalitati americane, inclusiv membri ai familei Bush.

In vara anului 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe hackerul Marcel Lazar Lehel la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru ca a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Cretu si ale unor vedete.

Ulterior, Guccifer a fost trimis in judecata si in Statele Unite ale Americii pentru frauda online, el fiind acuzat ca a accesat ilegal, in perioada 2012-2014, conturile de email ale unor personalitati americane, inclusiv membri ai familei Bush, fostul secretar de Stat Colin Powell si Sidney Blumenthal, un apropiat al familiei Clinton.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: